Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Πρόταση για παρακολούθηση των συνεδριάσεων από τα μέλη του Συλλόγου


 

Προς το ΔΣ του ΣYETE

 

Αθήνα 9-3-2021

 

Την Τετάρτη 10/3 είναι η 4η συνεδρίαση του ΔΣ ΣΥΕΤΕ που διεξάγεται μέσω zoom λόγω των προληπτικών μέτρων για τον Covid.

 

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της δυνατότητας παρακολούθησης της συνεδρίασης από τα μέλη του Συετε, αφού και το καταστατικό προβλέπει ότι «είναι ανοιχτές». Η πρόσβαση στις συνεδριάσεις είναι ήδη από την εποχή προ Covid ελεύθερη  και το ίδιο θα έπρεπε να είναι και τώρα. 

 

Υπάρχουν συνάδελφοι που θα ήθελαν και μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις.  Γι΄αυτό το λόγο, προτείνουμε να επιτρέπεται η «είσοδος», αντί να προβάλλονται φαιδρά επιχειρήματα - προσχήματα του τύπου «δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί εν ώρα εργασίας».

 

Μάλιστα σήμερα η δυνατότητα αυτή δίνεται και σε κάποιο συνάδελφο από την επαρχία, πράγμα που παλιά προφανώς ήταν αδύνατο.

 

Ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχουν τόσο σοβαρές εξελίξεις, τα μέλη του Συλλόγου θέλουν να γίνουν κοινωνοί της συζήτησης του ΔΣ και να συμμετέχουν.

 

Θεωρούμε ότι το συμβάν του να «κοπεί» συναδέλφισσα μέλος του Συλλόγου από την τηλεδιάσκεψη ήταν ατυχής, καθώς ούτε το καταστατικό πρέπει να παραβιάζεται αλλά ούτε και πλήρως παράλογες και αντιδημοκρατικές πρακτικές να εφαρμόζονται από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις.

 

Εκτός κι αν φοβούνται τους συναδέλφους και τη συμμετοχή τους στα κοινά.

 

Αναμένουμε την ανταπόκριση όλων των παρατάξεων .

 

Εκ της Πρότασης Προοπτικής

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: