Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Άρνηση του ΣΥΕΤΕ για συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης

 

Κλειστές οι πόρτες και τα αυτιά του ΣΥΕΤΕ στους εργαζόμενους –

Αρνήθηκαν τη συμμετοχή / παρακολούθηση των συνεδριάσεων στα μέλη μας

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Η κίνησή μας έθεσε ζήτημα εδώ και αρκετούς μήνες στο Διοικητικό Συμβούλιο που εδώ και 1 χρόνο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης ότι όπως προβλέπεται και στο καταστατικό - ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές-, να μπορούν οι συνάδελφοι που είναι μέλη του Συλλόγου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Υπήρξε και πρόταση από άλλο συνάδελφο για βιντεοσκόπηση και μετάδοση των συνεδριάσεων, την οποία ήμασταν η μόνη κίνηση που υποστηρίξαμε.

Η πλειοψηφία του Συλλόγου (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ), αρνήθηκε αρχικά με επιχειρήματα ότι οι συνεδριάσεις είναι μυστικές και οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών είναι προσωπικά δεδομένα (!), ή με προσχήματα ότι οι συνάδελφοι εργάζονται ούτως ή άλλως κ.λπ. Μάλιστα, τον Δεκέμβρη μια συναδέλφισσα από την κίνησή μας που συνδέθηκε για να παρακολουθήσει, «κόπηκε» κακήν κακώς από την πλειοψηφία του Συλλόγου.

Η κίνησή μας έθεσε επίσημα το ζήτημα στη συνεδρίαση της 10/3 και η απάντηση αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ήταν ότι τεχνικά δεν είναι εφικτό, θα το ήθελαν αλλά δεν μπορούν να το εφαρμόσουν, γιατί αν ήθελαν όλα τα μέλη και 300-4000 άτομα να παρακολουθήσουν δεν θα μπορούσαν! Και έκαναν και «face control” στα μέλη του ΔΣ από την Πρόταση Προοπτικής, μην τυχόν και τους κοροιδέψουμε και συνδεθεί κάποιος άλλος!

Λες και παλιά ήρθαν ποτέ 100 ή 300 ή χιλιάδες συνάδελφοι στα γραφεία του Συλλόγου, αφού οι συνεδριάσεις ξεκινούν πρωινές ώρες - έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια να γίνονται απόγευμα - , ωστόσο κάποιες φορές κάποιοι συνάδελφοι είχαν προσέλθει. Γιατί τότε δεν δημοσιεύουν τις βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις, όπως κάνουν άλλα σωματεία δημοκρατικά που επιδιώκουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων? Δυστυχώς, καμιά παράταξη δεν τοποθετήθηκε και δεν υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση.   

Αντί να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες και τη δυνατότητα συμμετοχής των εργαζόμενων από μακριά, αυτή την πολύ δύσκολη εποχή με τις πολύ σοβαρές ραγδαίες εξελίξεις, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις οχυρώνονται και κρύβονται από τους εργαζομένους, παρότι έχει να γίνει Γενική Συνέλευση 2 χρόνια και θα αργήσει κι άλλο. Πότε θα ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων; Το σωματείο είναι τα μέλη του, η ενημέρωση και συμμετοχή όλων θα συμβάλει στην κινητοποίηση των εργαζόμενων που τόσο είναι αναγκαία σήμερα.

Ακολουθεί η πρόταση που καταθέσαμε στο ΔΣ την προηγούμενη ημέρα: εδώ.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωσή μας και για τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στην Εθνική Τράπεζα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: