Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Αγώνας μέχρι τη νίκη ή δουλειά μέχρι το θάνατο

12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή μας αφορά όλους. Έρχεται να γκρεμίσει την κοινωνική ασφάλιση, να σαρώσει τις καταχτήσεις μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι υποστηρικτές του συστήματος, έχουν συναποφασίσει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το χτύπημα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, της ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, και των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

  • Προωθούν: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, περιορισμό λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενοποίηση Ταμείων «προς τα κάτω», μείωση των επικουρικών Συντάξεων.
    Η νέα επίθεση στρέφεται ενάντια σε όλους τους ασφαλισμένους «παλιούς» και «νέους», ακολουθεί την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα-και αν περάσει-θα έχει δραματικές συνέπειες για όλο τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ το ’90-’93 και ο νόμος Ρέππα του ΠΑΣΟΚ το 2002, χτύπησαν τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και αυξάνοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου. ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΠΠΑ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

    Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

    Χρόνια τώρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι και τα τσιράκια του συστήματος προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ασφαλιστικό περνάει κρίση, ότι καταρρέουν τα Ταμεία και ότι για το χάλι της ασφάλισης πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Λένε ψέματα. Υπεύθυνοι γι΄ αυτό είναι το κράτος και η εργοδοσία που:

    Δεκαετίες τώρα καταληστεύουν τα αποθεματικά των Ταμείων σε όφελος του κεφαλαίου.
  • Κάθε τόσο απαλλάσσουν τις επιχειρήσεις από τα χρέη τους στα Ταμεία.
  • Το ίδιο το κράτος δεν πληρώνει τις δικές του εισφορές στα Ταμεία.
  • Τζογάρουν δις Ευρώ (Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα κλπ.).
  • Επεκτείνουν κι άλλο την απλήρωτη, ανασφάλιστη «μαύρη» εργασία και την μερική απασχόληση.
    Πρέπει να πληρώσουν τα «σπασμένα»:
    Από τη μια μεριά κινδυνολογούν και από την άλλη οργανώνουν τον «Κοινωνικό Διάλογο». Σ’ αυτόν συμμετέχουν η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στόχος τους, να περάσει η επίθεση στο ασφαλιστικό, να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι και να υπονομευτεί η πάλη τους.
    Κανένας διάλογος με αυτούς που ληστεύουν τα Ταμεία και τους εργαζόμενους.

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ο πλούτος αυτής της κοινωνίας παράγεται από τη δουλειά μας. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην ασφάλιση για όλους, με θεμελιώδες κριτήριο τις πραγματικές μας ανάγκες.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις ΕΑΚ να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να εκλέξουν απεργιακές επιτροπές για την οργάνωση των αγώνων. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Με ένα ανεξάρτητο, νικηφόρο, νέο εργατικό κίνημα να διεκδικήσουμε:

˜
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
˜ Να επιστραφούν ΟΛΑ τα κλεμμένα στα ταμεία
˜ Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (30 χρόνια δουλειάς) - Σύνταξη στα 55 (γυναίκες στα 50) - Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων (να πληρώνουν κράτος και εργοδότες).
˜ Δημόσια, πλήρης, καθολική, υποχρεωτική ασφάλιση όλων των εργαζόμενων
˜ 1400 ευρώ (όριο φτώχειας) κατώτερος μισθός και κατώτερη σύνταξη για όλους
˜Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθεί η ελαστική, μερική κι ανασφάλιστη εργασία


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: