Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Αγροτικής για απεργία

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,


Η στάση της διοίκησης προκαλεί
Στην τελευταία συνάντηση με περίσσιο θράσος δήλωσε ότι οι tellers δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε. Δε συζητάμε για τις καθαρίστριες (ακόμα δεν έχει σταλεί στα καταστήματα η απόφαση για αυτές που δικαιώθηκαν από το δικαστήριο). Συγχρόνως εντείνεται η πίεση για υπερκάλυψη των στόχων, καθώς τελειώνει η χρονιά. Από 1/1 θα ισχύει το νέο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί εντατικότερες συνθήκες εργασίας και σύνδεση παραγωγικότητας-αμοιβής-εξέλιξης. Οικοδομικός-ΚΑΣΥΑΤΕ- κατασκηνώσεις και οτιδήποτε δεν φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία της «τράπεζάς μας» μπαίνει σε διαδικασία ξεπουλήματος και πιο «ανταγωνιστικής και αποδοτικής» επένδυσης. Άφθονο χρήμα ρέει μόνο στις διαφημίσεις και στην προώθηση προϊόντων για να αυξηθεί η ληστρική εκμετάλλευση και των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση
Παρά την τελευταία μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων όλων των κλάδων για το ασφαλιστικό δηλώνει ότι θα προχωρήσει τις αντιασφαλιστικές της «μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα προχωρά τις εφαρμογές των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ (Σιούφα, Αλογοσκούφη) και ΠΑΣΟΚ (Ρέππα) που καταβαραθρώνουν τα δικαιώματά μας στέλνοντας τους εργαζόμενος από τη δουλεία στα γραφεία τελετών και χαρίζοντας στους εργοδότες ακόμα περισσότερα κέρδη με μείωση των εργοδοτικών τους εισφορών ακόμα και 50%. Μετά την αυθαίρετη ένταξη στο ΙΚΑ και το ΕΤΑΤ νέος στόχος τους το Ταμείο Υγείας μας. Η λιτότητα εντείνεται μέρα με τη μέρα και η λεηλασία του εισοδήματος των εργαζόμενων εντείνεται με το νέο προϋπολογισμό.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Απέναντι σε όλα αυτά η ΓΣ αποφάσισε απεργία διαρκείας ξεκινώντας από 20/12.
Ο αγώνας μας αυτός μπορεί και πρέπει να νικήσει. Για να γίνει αυτό απαιτείται να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι απέναντί τους. Νικάμε όταν αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο με αποφασιστικότητα και τόλμη, όταν απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν. Χωρίς παζάρια και εκπτώσεις, με κριτήριο τις πραγματικές μας ανάγκες και στόχους για τους οποίους θα αξίζει να χάσουμε το μεροκάματο και όχι για ψίχουλα. Για να έχουμε επιτυχία πρέπει ο αγώνας μας να μην είναι εικονικός αλλά μαχητικός σπάζοντας τη λογική των επετειακών απεργιών, επιβάλλοντας τη λογική του αγώνα διαρκείας που θα στηρίζεται στην πρωτοβουλία και τη συμμετοχή όλων μας σε καθημερινές περιφρουρήσεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις.
Για τους λόγους αυτούς προτείναμε στη ΓΣ εκλογή απεργιακής επιτροπής και αγωνιστικό πλαίσιο στόχων αντίστοιχο στην ολομέτωπη επίθεση, που όμως δεν υιοθετήθηκαν. Δεν συμφωνούμε με το πλαίσιο ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-Συσπείρωσης που περιλαμβάνει διεκδίκηση μέρους από τα κέρδη ή bonus που εύκολα αφαιρούνται και δεν υπολογίζονται στη σύνταξη. Δεν συμφωνούμε με πιο «αντικειμενικό» σύστημα αξιολόγησης. Είμαστε πεισμένοι ότι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ευθύνονται για το χάλι που βιώνουν οι συνταξιούχοι συνάδελφοι δεν παίρνουν διορθώσεις αλλά ανατροπή.
Παρ’ όλα αυτά στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα που τώρα ξεκινάει χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τα όρια και τους συμβιβασμούς του συνδικαλιστικών ηγεσιών (έχουμε την εμπειρία της απεργίας του 2005). Δίνουμε όμως δύναμη στον αγώνα μας παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας. Ο αγώνας στα χέρια των απεργών σημαίνει ενεργητική συμμετοχή, με συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, γνώμη για τα αιτήματα και τις μορφές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ROLL-OUT.ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1400 ΕΥΡΩ. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ROLL OUT . ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ–ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ BONUS ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ.
-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1400 ΕΥΡΩ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Η 60 (55) ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: