Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ενοικιαζόμενων για 48ωρη απεργία στην Εθνική

ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Το Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων συμπαραστέκεται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων που γίνεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Δυστυχώς, το καθεστώς ομηρίας που μας επιβάλλουν οι τράπεζες δε μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν τα σωματεία των τραπεζοϋπαλλήλων. Ακόμη και στις απεργίες που προκηρύσσει η ΓΣΕΕ δε συμμετέχουμε μαζικά γιατί υπάρχει πάντοτε ο φόβος της απόλυσης.
Η περιφρούρηση της απεργίας στο Κ.Μ. (Κέντρο Μηχανογράφησης) της Εθνικής Τράπεζας την προηγούμενη βδομάδα με απεργιακή φρουρά μέχρι αργά το μεσημέρι έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μια κινητοποίηση έχει επιτυχία και πώς η συμμετοχή φτάνει στο 100% επί του συνόλου των εργαζομένων και όχι μόνο των μονίμων.
Οι νοικιασμένοι πληρώνουν ήδη τα σπασμένα της κρίσης που άλλοι δημιούργησαν. Αναγκάζονται να δουλεύουν κυλιόμενο ωράριο με νυχτερινές βάρδιες, ενώ κανείς δεν νοιάζεται για την ασφάλεια όσων γυρίζουν σπίτια τους από τη δουλειά περπατώντας σε έρημους επικίνδυνους δρόμους γύρω στα μεσάνυχτα. Μετά από 10 χρόνια εργασίας νοικιασμένων υπαληλων στα ίδια πόστα εργασίας, από την ίδια καρέκλα όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι ισχυρίζονται ότι καλύπτουμε μόνο εποχιακές ανάγκες!
Με τη εγγραφή των νοικιασμένων στα σωματεία των Τραπεζοϋπαλλήλων η ενότητα των εργαζομένων θα γίνει πράξη και οι αγώνες αποτελεσματικοί.
Ζητάμε την άμεση εγγραφή όλων των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στις Τράπεζες στα σωματεία Τραπεζοϋπαλλήλων.
Ζητάμε την ένταξη των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στο προσωπικό των Τραπεζών.


Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων
www.noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com
noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: