Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση - Πρόταση για Ψήφισμα στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής


16.12.2008

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Σας καταθέτουμε το κείμενο που καταθέσαμε στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για να υιοθετηθεί ως ψήφισμα απ΄ το Σωματείο μας. Είναι ενδεικτικό ότι ο ΣΥΕΤΕ δεν έβγαλε καν ανακοίνωση καταγγελίας για τη δολοφο-νία του 15χρονου. Την Πέμπτη 18/12 υπάρχει ήδη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, απεργία της ΟΛΜΕ, ενώ ήδη παίρνουν αποφάσεις για στάση κι άλλα σωματεία του δημοσ. και ιδιωτ. τομέα. Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και την ΟΤΟΕ να συντονιστούν με άλλα σωματεία και να κηρύξουν νέα απεργία για τις 18/12.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε με κάθε τρόπο τη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου από τις δυνάμεις καταστολής. Εκφράζουμε την οργή μας όχι μόνο για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονου μαθητή, αλλά και συνολικά για την πολιτική που δολοφονεί κάθε μέρα τις ανάγκες και τα όνειρα εργαζομένων και νεολαίας, λεηλατεί τα ερ-γατικά δικαιώματα και επιβάλλει τη λιτότητα, τις μαζικές απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ελαστική εργα-σία, τις νέες θυσίες στο βωμό της κρίσης, των τραπεζών, των συμφώνων σταθερότητας της Ε.Ε.


 Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων που 7 μέρες τώρα αντιστέκονται στην κρατική καταστολή και διαδηλώνουν ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων. Τη μαζική διαδήλωση χιλιά-δων εργαζομένων, αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, που αρνήθη-καν να συμμορφωθούν στο κλίμα τρομοκρατίας της κυβέρνησης και έδωσαν άμεση απάντηση στο ξεπούλη-μα των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ανέστειλαν ακόμα και την εργατική διαδήλωση.


 Σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα αντιδραστικά τμήματα του συνασπισμού εξουσίας επιδίδονται σε έναν παροξυσμό αυταρχισμού, με την απειλή της κατάργησης των διαδηλώσεων, του ασύλου, την σκλή-ρυνση της αστυνομικής βίας, ενεργοποίηση των «αγανακτισμένων πολιτών» εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα να βγει στο προσκήνιο το εργατικό κίνημα, μαζί με την νεολαία.


 Για τον κοινό αγώνα εργαζομένων – νεολαίας, για τα μεγάλα ζητήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, στην ΕΡΓΑΣΙΑ – την ΠΑΙΔΕΙΑ - την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Για έναν παρατεταμένο, κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των αντιασφαλιστικών νόμων, των ιδιωτικοποιήσεων, του κρατικού αυταρχισμού. Για να πέσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι της δολοφονί-ας για να δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.


 Για συντονισμό με τους αγώνες φοιτητών – μαθητών, συμμετοχή στα συλλαλητήρια, κοινές εκδηλώσεις. Για μαζικές αποφάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προκήρυξης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 18/12.


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Διεκδικούμε:
-Τα 28 δις για τους τραπεζίτες να δοθούν στο λαό και τις κοινωνικές του ανάγκες!
- 1.500 ευρώ κατώτερος μισθός, επίδομα ανεργίας, σύνταξη. Ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής, καταγγελία της ΣΣΕ της ΓΣΕΕ. - Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
- Άμεση μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στις 35 ώρες. Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων
- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Διπλασιασμός των δαπανών για δημόσια Παιδεία- Υγεία.
- Να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί ένοχοι. Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες
- Αφοπλισμός της Αστυνομίας και απόσυρσή της από τις λαϊκές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και γειτονιές.
- Άμεση κατάργηση του Σώματος των Ειδικών Φρουρών. - Διάλυση των ΜΑΤ
- Άμεση κατάργηση του νόμου για το δικαίωμα οπλοφορίας των ιδιωτικών αστυνομικών
- Υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου - Κατάργηση του τρομονόμου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103695042 (25042), 6978198912, 6974787669

Δεν υπάρχουν σχόλια: