Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ταξική αλληλεγγύη στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα- Συνδικάτο Ενέργειας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668
www.seenerga.wordpress.com e-mail seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 30/12/2008

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Ø Καταδικάζουμε την απάνθρωπη δολοφονική ενέργεια της εργοδοσίας εναντίον της αγωνίστριας μετανάστριας, συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Ø Εκφράζουμε την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση στην οικογένειά της καθώς και την αγωνιστική ταξική μας Αλληλεγγύη στο συνδικάτο στο οποίο είναι γραμματέας η Κούνεβα, το Σωματείο Καθαριστριών και Οικιακών εργαζομένων.

Τα μέλη και τα στελέχη του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» και όλοι οι εργαζόμενοι στην ενέργεια συμπαραστεκόμαστε στην δοκιμαζόμενη αγωνίστρια και στην οικογένειά της και ταυτόχρονα καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι που έγινε παραμονές Χριστουγέννων ενάντια στη γραμματέα του συνδικάτου καθαριστριών της Αθήνας, πιθανά από εργολάβους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καθαρισμού.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι της από αγνώστους που της έριξαν καυστικό οξύ στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον ώμο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ιστορικός από τη Βουλγαρία που δούλευε καθαρίστρια, είχε μπει στο μάτι της εργοδοσίας γιατί τόσο η ίδια όσο και το συνδικάτο στο οποίο ήταν γραμματέας κατήγγειλε πολλές φορές στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αλλά και στις διοικήσεις του ΗΣΑΠ και της ΕΒΟ, όπου δραστηριοποιούνταν οι συγκεκριμένες εργολαβικές εταιρείες στις οποίες δούλευε η Κούνεβα, ότι οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε βάναυση εκμετάλλευση και καταπατούνται όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα!
Οι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα τονίζουμε σε όλους τους τόνους προς την εργοδοσία, το βαθύ κράτος και την κυβέρνηση ότι θα μας βρουν μπροστά τους και δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτού του είδους τους τραμπούκικους εκβιασμούς.
Επίσης έχουμε χρέος να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς τον γιό της Κωνσταντίνας, Εμμανουέλ και σε όλη την οικογένειά της γι αυτό καταθέτουμε ένα χρηματικό ποσό από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του συνδικάτου στο λογαριασμό που ανοίχτηκε γι αυτό το σκοπό και καλούμε τους συναδέλφους και τα άλλα συνδικάτα να κάνουν το ίδιο γιατί υπάρχουν σοβαροί λόγοι και οικονομικής ενίσχυσης εκτός των άλλων. Το συνδικάτο μας θα συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις συμπαράστασης που θα αποφασιστούν από τα ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις.
Ο λογαριασμός είναι:
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: