Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση για το ΤΥΠΕΤ από εργαζόμενους στην πρώην Εθνοκάρτα




ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ..








Και η απάντηση της διοίκησης ΕΤΕ...
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ π. ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 28/05/2009
«Ανακοίνωση για ΤΥΠΕΤ Νο 2.»




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στις 18/05/2009 o Σύλλογος μας έλαβε επιτέλους απάντηση σχετικά με την ένταξη μας στο ΤΥΠΕΤ ! Η Τράπεζα λόγω του παραγόμενου κόστους δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα μας . Αυτή είναι η απάντηση της Διοίκησης με την υπογραφή του κ. Νικολάου.(Επισυνάπτουμε την απάντηση)
Είναι σαφές πλέον ότι ΤΥΠΕΤ , ΣΥΕΤΕ και ο δικός μας Σύλλογος βλέπουν την ένταξη μας ο καθένας από την δική του οπτική γωνία βασιζόμενος στα δικά του πολιτικοσυνδικαλιστικα κριτήρια και οφέλη !


Η αρνητική απάντηση της Διοίκησης δεν καταγγέλλεται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο ΣΕΕΤΕ αλλά θα ζητήσει από τον ΣΥΕΤΕ να το κάνει που βρίσκεται σε «πόλεμο» με την Διοίκηση !!!!!!!!!!
Είμαστε η μόνη παράταξη από το Σύλλογο μας που εξ’αρχης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο θέμα του ΤΥΠΕΤ.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΑΕΔΟ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ . ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ.



Δεν μπορεί η ETE να είναι «μέγας χορηγός» ή «χρυσός χορηγός» διάφορων διοργανώσεων και εκδηλώσεων , να παρουσιάζει υπερκέρδη , να μοιράζει απλόχερα «stock options» και bonus στα Golden Boys και Platinum Girls και να αρνείται να πληρώσει 1.740.000.000 euro στο ΤΥΠΕΤ για την ασφάλιση 248 εργαζόμενων επικαλούμενη κόστος !!!!!!!!!
Το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ και ο κ. Γιαννακόπουλος παρότι σαν παράταξη με τις ανακοινώσεις μας τους έχουμε προκαλέσει να τοποθετηθούν στο θέμα , μας έχουν αγνοήσει επιδεικτικά !


Το προεδρείο του δικού μας Συλλόγου δεν υποστηρίζει θερμά το θέμα για τους «δικούς» του επίσης λόγους. Όλες η ενέργειες του σχετικά με το θέμα του ΤΥΠΕΤ έχουν γίνει κυρίως λόγω πιέσεων που έχει ασκήσει η παράταξη μας και μερίδα συναδέλφων !


Ενδεικτικό είναι ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση προεκλογικά , μόνο και μόνο για να αποφύγει να πάρει θέση στο θέμα.
Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι η πλειοψηφία της παράταξης της ΔΑΚΕ δεν επιθυμεί την ένταξη στο ΤΥΠΕΤ.



Ερωτηματικά προκαλεί επίσης η στάση της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ στο θέμα .Δεν αναζητά νέα μέλη το Ταμείο ; Δεν θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο που είναι σε γνώση του το θέμα να ζητήσει και από τον ΣΥΕΤΕ να πιέσει την διοίκηση να ολοκληρωθεί το θέμα ; Γιατί ζητά 5000 ευρω για κάθε ασφαλισμένο κάτω των 47 ετών τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν προβλέπετε από το καταστατικό ; Κατανοούμε ότι και η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ προσπαθεί να βάλει χρήματα στο ταμείο της όμως οι ενέργειες της δεν μας «πείθουν» ότι καίγεται να μας ασφαλίσει στο ταμείο, ενώ είναι γνωστό ότι για την ασφάλιση των συνάδελφων από τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ είχε ζητήσει διαφορετικά ποσά .
Όπως αντιλαμβάνεστε συνάδελφοι με τέτοιες πρακτικές απαξιώνονται τα ταμεία, προς ικανοποίηση της εργοδοσίας , και δόξα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης! Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα συμφέροντα των συνάδελφων στην ΕΤΕ πρέπει να είναι κοινά και αδιαίρετα ! Πρέπει κάποιοι να σταματήσουν με τη «στάση» τους να παίζουν τα παιχνίδια της εργοδοσίας ! αλούμε όλες τις παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ αλλά και όλων των άλλων Συλλόγων της ΕΤΕ να πάρουν θέση για το θέμα . Θωρακίστε το ΤΥΠΕΤ συνάδελφοι και ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα του ασφαλιστικού.
Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να καταβάλει η Διοίκηση της ΕΤΕ άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για την ασφάλιση μας στο ΤΥΠΕΤ . Θα συνεργαστούμε με όλους για την ασφάλιση μας στο ΤΥΠΕΤ και όσοι σταθούν εμπόδιο στην προοπτική μας αυτή να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους !
Σας καλούμε όλους να ασχοληθείτε ενεργά με τα θέματα των ΤΑΜΕΙΩΝ ! Είναι θέματα που αφορούν όλους και όχι «κάποιους» ή «κάποιες» ομάδες εργαζόμενων στο χώρο της ΕΤΕ και του κλάδου γενικότερα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: