Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση προέδρου του ΤΥΠΕΤ

Δημοσιεύουμε για ενημέρωση των συναδέλφων και μόνο ανακοίνωση του προέδρου του ΤΥΠΕΤ, που μας έστειλε συνάδελφος.
ΤΥΠΕΤ
Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2009


ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΟ «ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ»
ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΘΕΤΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ.

Συνάδελφοι,

Στις 29 Οκτωβρίου, σε παράνομη και αντικαταστατική συνεδρίαση ομάδα συμβούλων της ΔΗΣΥΕ σε συνεργασία με 2 συμβούλους της ΔΑΚΕ, προχώρησε σε εκλογή ‘νέου προεδρείου’, στο ΤΥΠΕΤ , χωρίς να προηγηθούν παραιτήσεις των μελών του προηγούμενου προεδρείου! Μάλιστα, δηλώθηκε μετ’ επιτάσεως στα πρακτικά ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το ήθος και την εντιμότητα του Προέδρου και των μελών του προεδρείου .
Αφού λοιπόν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας του Δ.Σ., αποχώρησαν 4 σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ.Ε (μεταξύ των οποίων και ο εκλεγμένος από το σύνολο των εργαζομένων στην Ε.Τ.Ε. Πρόεδρος Κων. Ζορμπάς), και οι σύμβουλοι της ΔΑΣ και της ΕΝΙΑΙΑΣ καθώς και ένας σύμβουλος μέλος της ΔΑΚΕ.
Τα άτομα που παρέμειναν αυτοαναγορεύτηκαν σε ολομέλεια, προχώρησαν παράνομα σε νέα συνεδρίαση χωρίς νόμιμη κλήτευση, πράγμα που καθιστά τις αποφάσεις τους παράνομες και ως ουδέποτε ληφθείσες.
Είναι ευνόητο ότι οποιαδήποτε πράξη του παράνομου προεδρείου δεν δεσμεύει το ΤΥΠΕΤ γιατί είναι άκυρη.

Συνάδελφοι,

Η ενέργεια αυτή μερίδας συμβούλων αποτελεί ωμή πραξικοπηματική πράξη που καταλύει κάθε έννοια δεοντολογίας, εκλογής και νόμιμης συγκρότησης οργάνων.
Και φυσικά γεννώνται εύλογα ερωτήματα για εκείνους που συνέπραξαν τόσο στο προσκήνιο, αλλά και για εκείνους που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο…

Κατά σύμπτωση, είναι οι ίδιοι που τορπίλιζαν και εξακολουθούν να υπονομεύουν το ‘ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.’ που υλοποιείται χωρίς μάλιστα οι δαπάνες(ύψους αρκετών εκ.€) να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ταμείου αλλά την Τράπεζα!

Συνάδελφοι,

Οι αυθαιρεσίες των ατόμων αυτών, στρέφονται ευθέως κατά του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και των συμφερόντων των 53.000 περίπου ασφαλισμένων του.

Για το σύνολο λοιπόν των ανθρώπων αυτών αλλά και των συναδέλφων μας που μας έδωσαν εντολή προάσπισης της αυτοτέλειας του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., αλλά πάνω απ’ όλα για την 80χρονη ιστορία του Ταμείου μας, οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε στις παράνομες αυτές ενέργειες, ώστε αυτές να ανατραπούν με κάθε νόμιμο μέσο και διαδικασία και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.


Ο Πρόεδρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: