Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ψήφισμα για τις καθαρίστριες στην Αγροτική

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εργασιακή ανασφάλεια των συναδελφισσών καθαριστριών στην Αγροτική Τράπεζα. Όλα τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της ΑΤΕ με συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια προσπαθεί λυσσαλέα να ακυρώσει το δικαίωμα τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά. Στο στόχαστρό της έχουν μπει όλες οι συναδέλφισσες που κατά καιρούς δικαιώθηκαν.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,η κυρίαρχη λογική κράτους-και όλων των κυβερνήσεων -εργοδοσίας για φτηνή, ευέλικτη εργασία, οδηγούν στην ενιαία πολιτική για την επέκταση και την καθιέρωση, ως κύριας μορφής εργασίας, την ελαστική απασχόληση.
Σ’ αυτή ακριβώς την λογική εντάσσεται και το ζήτημα των καθαριστριών στην Αγροτική. Το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων- της μόνιμης σταθερής δουλειάς μας αφορά όλους, αφορά όλη την κοινωνία. Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι και ο αγώνας τους. Γι’ αυτό επιβάλλεται συντονισμένα και μαχητικά να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε:

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ · ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ · ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ · ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν ανασφάλιστες εδω και ένα χρόνο!