Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή συναδέλφου από το κατ/μα Κέρκυρας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Το ΕΚΚ προκήρυξε για αύριο τετράωρη στάση, για το ασφαλιστικό και για συμπαράσταση των διωκόμενων για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Την ίδια μέρα αρκετά Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα έχουν 24ωρη απεργία (με ανάλογα αιτήματα: νέος γύρος ασφαλιστικού, προϋπολογισμός λιτότητας).
Η γνώμη μου είναι ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, μια απεργία για να πετύχει πρέπει να αποφασιστεί από τους ίδιους τους απεργούς σε Γενικές Συνελεύσεις. Με την έννοια αυτή δεν συμφώνησα νε προκηρυχτεί απλά μια απεργία, έτσι «για να βγούμε από την υποχρέωση». Παρ όλα αυτά η απεργία προκηρύχτηκε.
Με δεδομένο αυτό η απεργία πρέπει να στηριχτεί. Είναι μεγαλύτερο κακό να μην πετύχει, ακόμα και έτσι όπως προκηρύχτηκε. Και προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, που υπενθυμίζει ότι «δεν έχει προκηρύξει απεργία». Η ηγεσία της ΟΤΟΕ, αμέσως με την αλλαγή της κυβέρνησης, κάνει στροφή 180 μοιρών, και δεν βλέπει ότι συνεχίζεται ουσιαστικά η ίδια πολιτική. Έτσι όμως αφοπλίζει το σκ και απαξιώνει ακόμα παραπέρα την ούτως ή άλλως μικρή αξιοπιστία του.
Να υπενθυμίσω ότι η απόφαση του ΕΚΚ (που εξ άλλου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ), καλύπτει νόμιμα όσους θα απεργήσουν αύριο.

16/12/2009
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: