Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση: Δεν θα τους περάσει! Όλοι στην απεργία και στους δρόμους στις 24 Φλεβάρη

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2010

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου αθέτησε σε χρόνο ρεκόρ τις προεκλογικές της εξαγγελίες και τα «3 δεν»! Σε μία μέρα ανακοίνωσε σωρεία αντεργατικών μέτρων, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως «κουνούπια» που πρέπει να εξολοθρευτούν! Σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου, πρέπει να «πεινάσουμε» και να ζήσουμε άλλα 5 χρόνια «φτώχειας», όπως κυνικά παρουσιάζουν τα ΜΜΕ! Μπορεί η κρίση και τα ελλείμματά τους να δημιουργήθηκαν από την πολιτική τους (μείωση φορολ. συντελεστή σε 25% για επιχειρήσεις το 2004, χαριστικές ρυθμίσεις σε εργοδότες που χρωστούσαν ΙΚΑ και ΦΠΑ, επιδοτήσεις ασφ. εισφορών σε επιχειρήσεις από το κράτος, 28 δις στις τράπεζες, κλοπή χρηματιστηρίου και δομημένων ομολόγων κλπ), πρέπει εμείς πάλι να την πληρώσουμε μετά από δεκαετίες λιτότητας! Μας απειλούν με νέα μέτρα και κόψιμο 14ου μισθού, την ώρα που τράπεζες και μεγάλες εταιρείες με κέρδη εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο!
Ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι τη «γλίτωσαν», ούτε εμείς θα εξαιρεθούμε, έρχεται κι η δική μας η σειρά με μηδενικές αυξήσεις!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ!
Τι προβλέπουν τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας κ Ανάπτυξης και οι εξαγγελίες Παπανδρέου:
ü Ασφαλιστικό: Ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Επεκτείνουν το νόμο Πετραλιά! Αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια, «σφαγή» γυναικών, μείωση συντάξεων. Ειδικά για μας : καταργείται το 37 χ.όριο. Μετά ’82: από 2013 35ετία συν 1 εξάμηνο κάθε χρόνο, ώστε 2016 με 35ετία στα 60. Μείωση 6% κάθε χρόνο για πρόωρη. Μητέρες με 3 παιδιά (αντί 20ετία χ.ό.) στα 56 με 20ετία. Γυναίκες με 25ετία στα 60. Μετά ’93: όλοι στα 65 για πλήρη σύνταξη. Μητέρες με 3 παιδιά στα 59 με 20ετία. Μητέρες με ανήλικα: στα 55 (από 50). Μείωση σύνταξης:- καθιερώνεται «βασική» σύνταξη 360 ευρώ, η μόνη εγγυημένη από το κράτος για όλους, πριμ αύξησης για παράταση μέχρι και 40 χρόνια - Ανταποδοτικότητα για το υπόλοιπο μέρος της σύνταξης (ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη βάση υπολογισμού.).
ü Φορολογική αντι-μεταρρύθμιση: νέα μείωση του συντελεστή των μη διανεμημένων κερδών των επιχειρήσεων από 25% (που το πήγε η ΝΔ) σε 20%! Κατάργηση μέρους του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και για όλους τους μισθωτούς με το κόλπο των αποδείξεων. Συντελεστής 40% για όλους πάνω από 60.000 ευρώ (ίδια κι αυτός με 60.000, με αυτόν με 80.000,100.000 κλπ.). Με το «ζόρι» πρέπει να ψωνίζουμε για να δικαιούμαστε αφορολόγητο…
ü Εισοδηματική πολιτική: «πάγωμα» μισθών για δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κι ευρύτερου δημ. τομέα, περικοπές 10% επιδομάτων, μείωση 30% των υπερωριών για το 2010. Αναστολή προσλήψεων για δημόσιο, ΟΤΑ κ ΔΕΚΟ. Πάγωμα συντάξεων άνω των 2.000.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ!
ΝΑ ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Όλοι μαζί ενωμένοι να πιστέψουμε στη δύναμή μας! Με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ όπως στην περίπτωση Γιαννίτση, που πήραν πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο!
Δεν απεργούμε ούτε για τη ΓΣΕΕ, ούτε για την ΟΤΟΕ, ούτε για ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που παζαρεύουν και ξεπουλούν τα δικαιώματά μας. Να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Απεργούμε για να αυξηθούν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις μας, για να μη δουλεύουμε μέχρι τα 65, 67, 70…, να έχουν όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μη μας «ληστεύουν» νόμιμα καθημερινά, να ζήσει η νέα γενιά μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς να κάνει και δεύτερη δουλειά, να μη δουλεύουμε εμείς και να θησαυρίζουν άλλοι απ΄ τη δουλειά μας! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!
Η απεργία 24/2 να είναι το πρώτο βήμα! Οι τραπεζοϋπάλληλοι να «κατεβάσουμε ρολά», να «νεκρώσουμε» ΚΜ, Dealing Room, όλες τις διευθύνσεις και τα κατ/τα. Να απεργήσουμε μαζί με τους ενοικιαζόμενους, να γίνει η απεργία δική μας υπόθεση και να στείλουμε το μήνυμα: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»! Οι ΕΑΚ να καλέσουν συνελεύσεις, η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ να κάνει περιοδείες, να ανοίξει το απεργιακό ταμείο, να οργανώσει περιφρουρήσεις σε όλους τους μεγάλους χώρους, να συντονιστεί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με νέες 24ωρες απεργίες, με ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που θα αποφασιστούν σε έκτακτες Γ. Συνελεύσεις!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ -Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: