Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η τρομοκρατία δε μας φοβίζει - μας εξοργίζει!

Την 11η Μαρτίου 2010, ημέρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, το μαχόμενο εργατικό κίνημα δέχτηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με εντολή της κυβέρνησης.

Βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά της μαζικής απεργιακής διαδήλωσης των εργαζομένων, και ιδιαίτερα εναντίον των ανέντακτων στον καθεστωτικό συνδικαλισμό, αναίτια μαζική χρήση χημικών, μεθοδευμένες συλλήψεις, ενοχοποίηση διαδηλωτών- εργαζομένων με βαρύτατες κατηγορίες με την ύπαρξη μόνο μαρτυριών των οργάνων της τάξης.

Η μεθοδευμένη και κραυγαλέα απόπειρα εκφοβισμού, που φθάνει μέχρι την απροκάλυπτη ενοχοποίηση αγωνιζόμενων εργαζόμενων, για να αποδυναμωθεί η θέληση τους αλλά και να εκμηδενισθεί το δικαίωμα τους στην απεργία, σε καιρούς που η ανάγκη για ξεσηκωμό της εργατικής τάξης ενάντια στις ληστρικές διαθέσεις των κυβερνώντων είναι πιο αναγκαία από ποτέ, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανέναν μας.

Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και την υπονόμευση ριζοσπαστικών κινητοποιήσεων. Διεκπεραιώνουν της επιταγές της κρατικής εξουσίας για τη διαχείριση κι εκτόνωση κάθε προσπάθειας μαχητικού αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Οι εργατοπατέρες, όχι μόνο δεν εξέφρασαν έστω μια καταγγελία της αστυνομικής καταστολής ενάντια στους απεργούς, αλλά την ημέρα της απεργίας – πορείας, δε δίστασαν να στείλουν οι ίδιοι την αστυνομία να επιτεθεί στα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, κόβοντας την πορεία στη μέση και χτυπώντας με χημικά και κλομπ τους απεργούς (από τη μανία τους δεν γλίτωσε ούτε το πανό της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών που ήταν ακριβώς από πίσω), προκειμένου να περάσουν με τα πανό τους από άλλο δρόμο μπροστά στην κεφαλή της πορείας, «περιφρουρημένοι» από τη δίκαιη οργή των εργαζομένων. Ως «υπηρέτες» των εργοδοτών και της κυβέρνησης, μόνο μακριά από τα μπλοκ των εργαζομένων και με την προστασία των ΜΑΤ μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς…

Καταγγέλλουμε:

  • τις αυθαίρετες μεθοδευμένες εκφοβιστικές συλλήψεις των διαδηλωτών που έγιναν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης.
  • την άδικη προφυλάκιση και ενοχοποίηση του νεαρού γυμναστή Μάριου Ζέρβα με βάση τη μαρτυρία ενός και μόνο αστυνομικού παρά την ύπαρξη πολυάριθμων μαρτύρων και το φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ατράνταχτα την αθωότητα του.

Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση και την απαλλαγή του νεαρού εργαζόμενου από κάθε κατηγορία, καθώς ξέρουμε ότι στο πρόσωπό του διώκεται και κινδυνεύει κάθε μαχόμενος εργαζόμενος και απεργός.

Θεωρούμε αναγκαία τη κλιμάκωση του αγώνα, με απεργίες διαρκείας, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για την ανατροπή του καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα που επιτιθέμενοι κεφάλαιο – κυβέρνηση – ΕΕ προσπαθούν να επιβάλλουν.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: