Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αριστερή Παρέμβαση Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας : Ανακοίνωση Ιουλίου 2010

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας που μόλις κυκλοφόρησε.


Η ΟΤΟΕ, Ο ΣΥΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ - ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνέδριου κ. Σχοινιωτάκης, στη γνωμάτευσή του για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, είναι κατηγορηματικός: «Ορθό και δίκαιο λοιπόν, χωρίς εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων, είναι είτε να ενταχθεί το ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων της Ε.Τ.Ε. στο ίδιο Φ.Κ.Α. με αυτό των υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, γεγονός που θα εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα του εν λόγω ταμείου, είτε έτι δικαιότερον και υπηρετούν την αρχή της συνταγματικής ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος) η ένταξη σε ένα ενιαίο Φ.Κ.Α. των υπαλλήλων όλων των Τραπεζών της χώρας (Ε.Τ.Ε., Ελλάδος, Αγροτικής κ.λ.π) καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, όπερ θα δημιουργούσε ένα ισχυρό, ομοιογενή ασφαλιστικό φορέα κύριας ασφάλισης, εν πνεύματι δικαιοσύνης με ουσιαστικές προοπτικές βιωσιμότητας» νομιμότητας όλων των τραπεζών» και συνεχίζει « Μην καταστήσετε ελλειματικά και τα εύρωστα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών για να βοηθήσετε το προ πτωχεύσεως ΙΚΑ, επειδή οι μεγαλοεπειχηρηματίες του χρωστούν εισφορές δισεκατομμυρίων και ουδείς μέχρι σήμερα έχει τολμήσει να τους υποχρεώσει, με τα νόμιμα μέσα, στην καταβολή των εισφορών……….Τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει καθ’ ημάς να είναι πέντε : Το Ταμείο Δημοσίου….Το Ταμείο του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ… Το Ενιαίο Ταμείο των Υπαλλήλων των Τραπεζών….Το Ταμείο των Αγροτών…το Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών…»
Αυτά λοιπόν αναφέρει από τις 24 Ιουνίου ο Γενικός Επίτροπος και περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Βουλής στο αρχείο: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/7asfalistiko.pdf.
Δε νομίζουμε ότι πρόκειται για άγνοια ή αμέλεια της συγκεκριμένης θέσης του Γενικού Επιτρόπου, από πλευράς της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας. Αποτελεί συνειδητή απόκρυψη από τον κλάδο, ώστε να περάσουν πιο ανώδυνα τα μέτρα. Αλλιώς, οι αποσπασμένοι συνδικαλιστές ήταν υποχρεωμένοι να τοποθετηθούν, να γυρίσουν όλους τους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να εξαγγείλουν αγώνα διαρκείας και όχι να περιοριστούν στις 24ωρες για την τιμή των όπλων απεργίες-τουφεκιές της ΓΣΕΕ. Απεργίες για τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν παίρνουν κανένα μέτρο να έχουν μαζικότητα, μαχητικότητα και αποτελέσματα. Σε αντίστοιχες παλιότερες εποχές, που υπήρχε μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα, η ΟΤΟΕ θα ξεκινούσε απεργία διαρκείας και θα πρόβαλλε το αίτημα του κλάδου, που το έχουν αφήσει στα χαρτιά, για ενιαίο ταμείο ασφάλισης των τραπεζοϋπάλληλων.
Το έργο το έχουμε ξαναζήσει. Και οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι είτε προετοιμάστηκαν με την πλήρη συμφωνία της ΠΑΣΚΕ (νόμος 3029/2002 του Ρέππα για ένταξη των ταμείων μας στο ΙΚΑ), είτε έγιναν αποδεκτοί ως τετελεσμένοι από τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τους μαϊντανούς τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στον καταιγισμό της επίθεσης, του ενός νόμου μετά τον άλλο, που ακολουθεί το μνημόνιο, είναι σε μας καθαρό, ότι κανένας κλάδος, ούτε και κανένας εργαζόμενος ή συνταξιούχος, μπορεί να διασωθεί μεμονωμένα. Διαπιστώνουμε, όμως, πόσο εύκολα οι συνδικαλιστές της συντεχνιακής «διεκδικητικής» αντίληψης μεταμορφώθηκαν σε πειθήνιους νεκροθάφτες των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου μας.
Απαιτείται πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα μέτρα, στο σύνολό τους. Γιατί τι ωφελεί να διασώσεις το ύψος των συντάξεων και αυτές να εξανεμιστούν από τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια, τους νέους φόρους;
Απαιτείται να πετάξουμε στα άχρηστα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν ευθύνη για τον πλήρη αφοπλισμό του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Απαιτείται να πάνε στα σκουπίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα ΛΑΟΣ και Ν.Δ., που στηρίζουν αυτό το πολιτικό σύστημα και τα μέτρα. Να διώξουμε την Τρόικα, το ΔΝΤ και την Ε.Ε..
Να περάσουν στο δημόσιο όλες οι τράπεζες και οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας.
Να μην περάσει ο αντιασφαλιστικός νόμος. Ανατροπή του μνημόνιου. Δάνεια και ελλείμματα τα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και οι καπιταλιστές. Αυτοί να πληρώσουν.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ – ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Επικοινωνία με την Αριστερή Παρέμβαση Συνταξιούχων Εθνικής:
arpasinta@gmail.com, http://aristeriparemvasintaxiouhon.blogspot.com, τηλ. 6973848654, 6970404252


Δεν υπάρχουν σχόλια: