Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ανοιχτό αγωνιστικό κάλεσμα στη Θεσ/κη

Ανοιχτό αγωνιστικό εργατικό ενωτικό κάλεσμα

ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας Εργοδοσίας-
Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Διεθνούς Τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,

Δίνουμε εδώ και ένα εξάμηνο έναν μακρόχρονο και ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα για να αποκρούσουμε και να ματαιώσουμε όλα τα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα ταξικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης-με όχημα το Διεθνές Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης-και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μιας συνολικής αντεργατικής καταιγίδας που:
· αυξάνει αφόρητα τη φορολογική επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας,
· καταργεί το σύνολο των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων,
· μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις,
· εκποιεί τη δημόσια περιουσία και κοινωφελείς υπηρεσίες,
· κατεδαφίζει το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα κλπ.
Κι’ όλα αυτά με το πρόσχημα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που οδηγούν στην αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, τη στιγμή που το χρέος και το έλλειμμα δημιούργησαν αποκλειστικά οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις του τραπεζικού, βιομηχανικού, εφοπλιστικού, εμπορικού κεφαλαίου.
Στη σημερινή συγκυρία αυτού του κρίσιμου Ιούλιου 2010 επιχειρείται η ψήφιση στην ελληνική βουλή του νομοσχεδίου - τερατουργήματος που καταργεί ουσιαστικά τις συντάξεις των ασφαλισμένων εργαζομένων και ταυτόχρονα κατεδαφίζει θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα (αποζημιώσεις, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις κ.ά.).
Η αναχαίτιση αυτής της αντεργατικής επίθεσης απαιτεί την πραγματοποίηση ενός πανεργατικού πανελλαδικού απεργιακού κινήματος με καθολική συμμετοχή της εργατικής τάξης, των ανέργων, της νεολαίας, των μεταναστών, των αυτοαπασχολουμένων, με χαρακτηριστικά κλιμάκωσης, συνέχειας, επιμονής και αποτελεσματικότητας.

Μέχρι σήμερα οργανώσαμε σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις με πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Κι’ αυτό:
· Παρά τον συνεχή προπαγανδιστικό βομβαρδισμό των εργατικών συνειδήσεων από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ που καλλιεργούν την «τρομοκρατία των ελλειμμάτων» και στηρίζουν την επιβολή των επιδιώξεων της εργοδοσίας.
· Παρά τις αντικειμενικά «προβοκατόρικες» δράσεις που οδήγησαν στην δολοφονία των τριών τραπεζοϋπαλλήλων της Μαρφίν και την τελευταία «ύποπτη» δολοφονική ενέργεια στην καρδιά του Υπουργείου Προστασίας (ή τρομοκράτησης) του Πολίτη.
· Παρά την ασφυκτική πίεση του εφεδρικού στρατού των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων που έχει δημιουργήσει η βαθειά κρίση υπερσυσσώρευσης του σημερινού καπιταλισμού.
· Παρά την ανοιχτή και συνεχή αστυνομική βία που εκδηλώνεται συστηματικά απέναντι στο απεργιακό κίνημα και στις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.


Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες στις 5 Μάη, 20 Μάη και 29 Ιούνη δείχνει την οργή, το θυμό, την αγανάκτηση όλων των στρωμάτων της μισθωτής εργασίας απέναντι στην πολιτική του κοινωνικού ολοκαυτώματος του ελληνικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του διεθνούς καπιταλιστικού διευθυντηρίου (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ). Βέβαια, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της συναίνεσης, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μπροστά σ’ αυτή την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, παρεμβαίνουν στο απεργιακό κίνημα σε μια λογική «εκτόνωσής» του, μετατροπής του σε «κίνημα διαμαρτυρίας», νομιμοποιώντας τις όποιες αποφάσεις της ελληνικής βουλής, ακόμα κι αν έχουν έκδηλα αντιλαϊκό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό χαρακτήρα.

Έτσι στην τρέχουσα περίοδο μέγιστη και επιτακτική αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της συντονισμένης αγωνιστικής εργατικής συμπαράταξης του συνόλου των αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της νεολαίας, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των μεταναστών, στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός ισχυρού εργατικού μετώπου αγώνα που θα διασφαλίσει την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη των λαϊκών δυνάμεων, μέχρι την κατάργηση των νομοθετικών τερατουργημάτων, μέχρι την ανατροπή του κατάπτυστου Μνημόνιου.

Μιας ταξικής μετωπικής εργατικής ενότητας δράσης για την κλιμάκωση και αποτελεσματικότητα του πανεργατικού και παλλαϊκού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων των αγωνιστικών ρευμάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, παρατάξεων που παίρνουν μέρος ενεργά στο απεργιακό κίνημα.
· Των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δίνουν μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους της κοινωνικής παραγωγής.
· Των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που έχουν σηκώσει ένα σημαντικό βάρος του απεργιακού κινήματος και χρειάζεται η αγωνιστική τους συμμαχία με τις υπόλοιπες απεργιακές δυνάμεις του εργατικού κινήματος.
· Των λαϊκών συνδικαλιστικών δυνάμεων της κοινωνικής βάσης της ΠΑΣΚΕ που βλέπουν τις προσδοκίες που επένδυσαν στο ΠΑΣΟΚ να γίνονται στάχτη.
· Των δυνάμεων των εργαζομένων της βάσης της ΔΑΚΕ που αντιλαμβάνονται πλέον σήμερα πεντακάθαρα ότι ο νεοφιλελευθερισμός, ο ανταγωνισμός και η οικονομία της αγοράς μόνον δεινά επισωρεύουν στην πλάτη του εργαζόμενου λαού.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, 7.30 μ.μ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Ιούνης 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: