Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Απολύσεις Στην ΑΤΕ Ασφαλιστική

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΑΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!

Οι απολύσεις των συναδέλφων στην ΑΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ περίμεναν και αυτές την ολοκλήρωση του β΄ γύρου των περιφερειακών εκλογών για να ανακοινωθούν επίσημα. «Εξυγίανση» το ονομάζει η Τράπεζα λες και οι εργαζόμενοι είναι μικρόβια στα οποία ο εργοδότης πρέπει να εφαρμόσει το αντιβιοτικό της απόλυσης.

Εταιρεία με 30 χρόνια ζωή, κερδοφόρα την τελευταία 5ετία (αποκορύφωμα το 2008 με 1.256.000 κέρδη), διεκπεραίωνε τις αρμοδιότητές της με το μισό κοστολόγιο της αγοράς (συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης, Οικονομικών κτλ) εργαζόμενοι 25ετίας και αορίστου χρόνου οι συνάδελφοι που απολύονται… 11 μητέρες ανηλίκων…

Γιατί μπαίνει λουκέτο; Θα σταματήσει η Αγροτική να διαφημίζεται; Ή μήπως πρέπει να «δουλέψουν» και οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο …με το αζημίωτο φυσικά;

Το σίγουρο είναι ότι οι 20 συνάδελφοι στην ΑΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της εργασιακής ζούγκλας που διαμορφώνεται από την κυβέρνηση. Μαζί με τα φιρμάνια της Ε.Ε. και τον μπαμπούλα του ΔΝΤ, μαζί με τη μεθόδευση κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, μαζί με τις περικοπές σε μισθούς του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το κύμα των απολύσεων σε διαστάσεις τσουνάμι, μαζί με τα ΚΑΠΗ που κατά τον Προβόπουλο ευθύνονται για την ελεεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, έρχονται και οι απολύσεις των συγκεκριμένων συναδέλφων.

Ποιος δεν ξέρει:

- ότι επιλέγονται αυτοί πρώτοι στην ΑΤΕ γιατί αποτελούν την πιο «εύκολη αρχή» (όπως ακριβώς γινόταν και με τις συναδέλφισσες καθαρίστριες και με τους επιτυχόντες συναδέλφους που πραξικοπηματικά δεν διορίζονται;)- ότι σειρά έχουν οι συνάδελφοι στις άλλες θυγατρικές (Ε.Β.Ζ., ΕΛΒΙΣ, ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ…),

- ότι η απόλυση των συναδέλφων λειτουργεί σαν μοχλός εκβιασμού και κατατρομοκράτησης των συναδέλφων στην ΑΤΕ για να επιβληθεί ανώδυνα από την εργοδοσία η μείωση των αποδοχών μας ή ακόμη και οι απολύσεις.

- ότι η συντριπτική πλειοψηφία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος «κάνει τον κινέζο», σπέρνει την απογοήτευση και ανοίγει το δρόμο στην οικονομική χούντα της κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για να ισοπεδώσει ευκολότερα και αποτελεσματικότερα τη ζωή μας.

Έτσι ο ΣΕΑΤΕ θεωρεί την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΤΕ, εκ πρώτης όψεως, ως θετική εξέλιξη. Τη χαρακτηρίζει νίκη στρατηγικού χαρακτήρα και αναμένει τις τελευταίες αποφάσεις της τρόικας- κυβέρνησης, αντί να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την ανάπτυξη αγώνων ικανών να ανατρέψουν τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που έρχονται!

Έτσι η «αγωνιστική» πρόταση της ΓΣΕΕ εξαντλείται στην προκήρυξη τον Οκτώβρη 24ωρης απεργίας για τις 15/12!! και μαζί με ΟΤΟΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν «άμεσα» με 3ωρη !! Παναττική στάση !! στις 25/11.

- ότι την ώρα που ο κοινωνικός πόλεμος μαίνεται, για τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο αυξάνονται οι φοροαπαλλαγές, μειώνονται οι ασφαλιστικές του εισφορές, του χαρίζεται τζάμπα εργατικό δυναμικό, του ρυθμίζονται και χαρίζονται χρέη δεκαετιών προς το δημόσιο και τα ταμεία…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

απέναντι στη σύγχρονη «ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών τους χρειάζεται το «αντίπαλο δέος» ενός ενιαίου, αγωνιστικού, μαζικού και ανυποχώρητου εργατικού κινήματος!

Απέναντι στις απολύσεις των συναδέλφων στην ΑΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ χρειάζεται το μέτωπο όλων των εργαζομένων της Αγροτικής που θα τις αποτρέψει, που θα πει ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Πρέπει τις συγκεκριμένες απολύσεις να τις θεωρήσουμε δική μας υπόθεση, σαν να συμβαίνουν σε εμάς τους ίδιους!

Προτείνουμε άμεσα:

- Όλοι οι συνάδελφοι της ΑΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ να απορροφηθούν από την ΑΤΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

- Όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στις θυγατρικές και δεν έχουν σωματείο να γίνουν μέλη του σωματείου μας. Κανένας συνάδελφος που εργάζεται στην ΑΤΕ (με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς) ή σε θυγατρική να μη βρίσκεται έξω από το σωματείο.

- Άμεση πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων όλων των συναδέλφων ανά Νομό, τώρα, και ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην Αθήνα όλων των συναδέλφων (ATE και θυγατρικές) για έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Κοινή δράση και συντονισμό με τους συναδέλφους του υπόλοιπου χρηματοπιστωτικού τομέα και με τους κλάδους όλων των υπόλοιπων εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και το ΔΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ για την πραγματοποίηση των συνελεύσεων και την κοινή δράση με τους υπόλοιπους συναδέλφους των θυγατρικών.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΟΥΛΕΊΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

Αναδημοσίευση από : http://www.apeate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: