Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τον αγώνα στην Αγροτική

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
15-12-2010

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η οικονομική χούντα κυβέρνησης ΕΕ, ΔΝΤ, ολοκλήρωσε μία ακόμη αποστολή της με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της ντροπής για τις εργασιακές σχέσεις. Ξεκίνησε ταυτόχρονα το ξήλωμα και την κατεδάφιση της Αγροτικής Τράπεζας. Σύντομα θ’ ακολουθήσουν και τα επόμενα επεισόδια του έργου, με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση, δηλαδή τη συρρίκνωση του ενεργητικού, την πώληση – κλείσιμο των θυγατρικών, το κλείσιμο καταστημάτων, τις μετατάξεις 1000 συναδέλφων, την επιπλέον μείωση των αποδοχών μας, την απειλή απολύσεων, το ξεπούλημα κ.α.
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε το τοπίο στον τραπεζικό χώρο με την ανακοίνωση μέσω του μνημονίου Ν. 3 της κατάργησης των κανονισμών εργασίας και της πλήρης ιδιωτικοποίησης του συστήματος (ιδιοκτησιακό καθεστώς, εργασιακές σχέσεις). Προετοιμάζεται έτσι το έδαφος για εξαγορές – συγχωνεύσεις με την άνεση απολύσεων και χαμηλού εργατικού κόστους.
Είναι ολοφάνερο πλέον και οι πιο αφελείς δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Σήμερα περισσότερο από ποτέ το αίτημα για εθνικοποίηση των τραπεζών και λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο, χωρίς να δοθεί καμιά αποζημίωση στους τραπεζίτες αναδεικνύεται κομβικό και επίκαιρο.

Το δίλημμα που τίθεται καθημερινά στους εργασιακούς χώρους είναι: Αποδέχεστε τους όρους μας ή απολύεστε.
To πραγματικό όμως δίλημμα των εργαζομένων παραμένει: Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους ή θα τους χαλάσουμε τα σχέδια;

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας υπογραμμίζαμε ότι ένας απεργιακός αγώνας για να επιτύχει θα πρέπει να είναι οργανωμένος, σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους και προπάντων να στηρίζεται σε αποφάσεις των ίδιων των εργαζομένων.
Απαιτείται λοιπόν Έκτακτη Γενική Συνέλευση με πρόγραμμα δράσης και εκλογή επιτροπής αγώνα για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Η πλειοψηφία του ΣΕΑΤΕ (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) φοβάται τις διαδικασίες βάσης σα το διάολο με το λιβάνι. Γιατί άραγε; Μήπως και δεν καταφέρει να περάσει την άποψή της;
Εμείς θα επιμείνουμε για τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΑΤΕ ν’ αποφασίσει τη σύγκλιση ΓΣ.
Καλούμε την παράταξη της ΕΣΑΚ ν’ ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση με την κατάθεση των υπογραφών στο ΔΣ.
Συμφωνούμε με την πρόταση της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για συνέχιση της απεργίας 16-17 και ΓΣ το Σάββατο 18/12.
Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου με την παρακράτηση των αποδοχών και την αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες και στη συνέχεια να συμμετέχουν στο ΔΣ του ΣΕΑΤΕ (Τετάρτη 15/12 μετά την πορεία).
Να ανατρέψουμε στην πράξη κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: