Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου Κατάληψης ΤΕΕ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμείς οι εργαζόμενοι – μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι – μηχανικοί, πραγματοποιήσαμε σήμερα 15/2 κατάληψη στο χώρο του ΤΕΕ γιατί είμαστε αντίθετοι με το σχέδιο Νόμου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο : «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων». Το επάγγελμα του μηχανικού ούτε κλειστό είναι ούτε κληρονομείται.
Ονομάζουν απελευθέρωση την ασυδοσία του κεφαλαίου. Δε μπήκε κατά λάθος αυτός ο όρος στο μνημόνιο - αποτελεί εδώ και δεκαετίες στόχο των αντικοινωνικών πολιτικών της ΕΕ. Αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και οδηγεί :
·         Σε ακριβό, μη ασφαλές και μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες τεχνικό έργο (που είναι η ποιότητα, η ασφάλεια και η οικονομία των έργων)
·         τους μηχανικούς κάτω από το όριο της επιβίωσης.
Η κατάργηση της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της άδειας, διαγράφει και την έσχατη διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας μας.
Το κόστος της οικοδομής δεν πρόκειται να μειωθεί, γιατί δεν εξαρτάται από τις αμοιβές αυτές,  αλλά από τα καρτέλ που λυμαίνονται το χώρο των τεχνικών έργων και που παραμένουν ασύδοτα. Η κίνηση αυτή θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρίες. Στοχεύει στη συντριβή οικονομικών, εργασιακών, θεσμικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Την πολιτική αυτή κατεύθυνση πλαισιώνουν:
·  η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
·  η σημαντική μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα
·  η κατάργηση των ορίων στις μελέτες δημοσίων έργων
·  η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο
·  η υπονόμευση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση
·  η φορολογική ληστεία
Τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Χέρι χέρι με την κυβέρνηση, το ΤΕΕ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτές τις πολιτικές και συναλλάσσεται για τη δικά του συμφέροντα, την ίδια στιγμή που απολύει 120 εργαζόμενους του.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Η πολιτική της κυβέρνησης προσπαθεί να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, στην πραγματικότητα όμως μας πλήττει όλους από κοινού. Αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι και άνεργοι, πρέπει όλοι μαζί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τα παπαγαλάκια της στον κλάδο.
Καλούμε σε αγώνα, ως τμήμα του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για την απόσυρση του Νομοσχεδίου.
Καλούμε σε:

·         Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 16/2 στις 12 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
·         Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου (Πέμπτη 17/2/2011 στις 18:00 έξω από το ΤΕΕ)
·         Μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 23/2 με προσυγκέντρωση στις 11:00 στην πύλη του ΕΜΠ.

Συντονιστικό Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, Μισθωτών και Ανέργων Μηχανικών
https://sites.google.com/site/mihanikoimeaxioprepeia/home

Δεν υπάρχουν σχόλια: