Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επιστολή ΕΑΚ προς πρόεδρο ΣΥΕΤΕ

Προς τον Πρόεδρο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.: κ. Γιαννακόπουλο

Κοιν.: Μέλη Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Θεσσαλονίκη, 19/7/2011


Κύριε Γιαννακόπουλε,

πρόσφατα συναινέσατε, με την προσωπική σας υπογραφή, στον περιορισμό της υπηρεσιακής εξέλιξης πολλών συναδέλφων του Κ.Π.Β2.
Η παραπάνω ενέργειά σας κρίνουμε πως:

-απαξιώνει το θεσμικό ρόλο του Σ.Y.E.T.E.,
-αντίκειται των, ανατεθειμένων από τους συναδέλφους, ουσιαστικών καθηκόντων του προέδρου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., δηλαδή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων στην Ε.Τ.Ε.,
-συνετέλεσε στην κατάφωρη σχετική αδικία εναντίον μας,
-αποτελεί «άλλοθι» και «προηγούμενο» στη μη ικανοποίηση, από την εργοδοσία, όσων προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της Δ/νσής μας, σχετικά με την εξέλιξη του εγκριτικού προσωπικού, που με αυταπάρνηση προασπίζεται καθημερινά τα συμφέροντα της Τράπεζάς μας, όπως, άλλωστε, το σύνολο των εργαζομένων της Ε.Τ.Ε.

Επισημαίνουμε:

- την «εν κρυπτώ», και χωρίς καμία ενημέρωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων (Ε.Α.Κ.), συμμετοχή σας στην εν λόγω διαδικασία (γεγονός που δεν συνέβαινε έως σήμερα), με συνακόλουθο αποτέλεσμα τις υπόψη δυσάρεστες αστοχίες και αδικίες εις βάρος μας και μάλιστα τη μη αναφορά κρινόμενου συναδέλφου στο σχετικό Πίνακα που θα είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε η προβλεπόμενη συνεργασία με την Ε.Α.Κ.,

- τη, μέχρι πρόσφατα, εύρυθμη και χωρίς προβλήματα ουσίας αντιμετώπιση παρόμοιων διαδικασιών με τους εκπροσώπους του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., οι οποίοι στάθηκαν πραγματικοί αρωγοί των συμφερόντων των συναδέλφων.

Διερωτώμενοι τη σκοπιμότητα της παραπάνω ενέργειάς σας, επισημαίνουνε την ευθύνη σας για τυχόν διορθωτικές κινήσεις προς αποκατάσταση των υπόψη αστοχιών.

Η Ε.Α.Κ. του Κ.Π.Β2,

Γκοντονίδης Στέφανος,

Βασιλείου Αθανάσιος,

Νικολαίδης Δημήτριος,

Αλιώζης Κωνσταντίνος,

Οικονόμου Κωνσταντίνος,

Χατζηφιλιππίδου Λητώ.



Υ.Γ.: Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε σχετικές αναντιστοιχίες παρατηρήθηκαν και στις λοιπές χορηγητικές Μονάδες της Δ/νσης Πιστοδοτήσεων ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: