Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση - καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Εμπορική

Καταγγέλλουμε την απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου στην Εμπορική Τράπεζα!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και αντεργατική ενέργεια της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να απολύσει στις 30/9/2011 το συνάδελφο και πρώην εκλεγμένο σύμβουλο στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής, Πέτρο Κωνσταντινίδη.
Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί πρωτοφανή συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της αποικιοκρατικής διοίκησης της Εμπορικής.
Οι λόγοι που επικαλούνται για 1. άσκηση νομίμων δικαιωμάτων (προσφυγή στη δικαιοσύνη, επιθεώρηση εργασίας, μάρτυρας σε υποθέσεις αντιδικίας συναδέλφων του με την εργοδοσία), 2. ληξιπρόθεσμες οφειλές και 3. μη αποδοχή του συστήματος αξιολόγησης αποδεικνύουν την ενόχληση, τον πανικό και το φόβο τους απέναντι στη συνεπή, μαχητική και αγωνιστική στάση του συναδέλφου. Είναι εμφανές ότι  με τις προσχηματικές και αστείες αυτές δικαιολογίες επιδιώκουν την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης του ίδιου και όλων των εργαζόμενων.
Καλούμε τους Γάλλους ιδιοκτήτες της Εμπορικής Τράπεζας να ανακαλέσουν ΤΩΡΑ την απόλυση.
Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΕΤ, την ΟΤΟΕ, το ΣΥΕΤΕ και τους άλλους Συλλόγους της Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσουν ΑΜΕΣΑ παρέμβαση στη διοίκηση της Εμπορικής για την άμεση ανάκληση της απόλυσης και να στηρίξουν έμπρακτα το συνάδελφο στον αγώνα του με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.

8  Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου Πέτρου Κωνσταντινίδη
*  Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για όλους.
*  Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ποινικοποίηση του ανεξάρτητου μαχητικού συνδικαλισμού.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 5-10-2011
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: