Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
23-10-11
Πριν ακριβώς από έναν μήνα (23 και 24 Σεπτέμβρη) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας με τηλεοπτικές συνεντεύξεις, υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία τύπου είχε εξαπολύσει «καταιγίδα» διαψεύσεων για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία και στα ΚΥ, καταγγέλλοντας μάλιστα τους «διακινητές» τέτοιων … ψευδών ειδήσεων (υγειονομικούς, δημοσιογράφους κλπ) σαν συκοφάντες και υπονομευτές !
Και όμως … Στο διαβόητο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την ματωμένη Πέμπτη 22-10 παρά την παλλαϊκή κατακραυγή της 48ωρης απεργίας και των διαδηλώσεων, ο κ. Λοβέρδος με σχετική διάταξη τελικά εξαίρεσε από την «εφεδρεία» μόνο το «ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό» προσωπικό.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το βοηθητικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό (τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, τραπεζοκόμες, μαγειρεία, ιματισμός, τεχνική υπηρεσία, πληροφορική και όλοι οι διοικητικοί και οικονομικοί υπάλληλοι) ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ και τίθενται σε … «εφεδρεία» (ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ) κατά 10% ως 31-12-11 και τουλάχιστον κατά 30% ως 31-12-14.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όσοι εξακολουθούν να … «κάνουν διάλογο» με την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία (π.χ. τα προεδρεία της ΠΟΕΔΗΝ και του ΠΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ, αφού η πολιτική αυτή ηγεσία όχι απλά είναι παντελώς αναξιόπιστη, αλλά είναι ο ορισμός της ΨΕΥΤΙΑΣ και της ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ.
Το τελευταίο διάστημα είχαμε μια σειρά από μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους χώρους της δημόσιας περίθαλψης αποφασισμένους και οργανωμένους από τα κάτω, από γενικές συνελεύσεις, με προωθημένα πλαίσια και μορφές πάλεις. Στις δομές ψυχικής υγείας και τον ΟΚΑΝΑ, στους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου και σε μια σειρά νοσοκομεία σημειώνεται μια «μίνι εξέγερση» των υγειονομικών ενάντια στην χούντα κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Ο αγώνας αυτός πρέπει άμεσα να κλιμακωθεί και να μετατραπεί σε πανελλαδικό πανυγειονομικό ξεσηκωμό. Με γενικές συνελεύσεις παντού – συντονιστικά γενικών συνελεύσεων – πανελλαδικό συντονιστικό.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών  (Α.Ρ.Σ.Υ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: