Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Επιστολή προς ΔΣ και Πρόεδρο ΔΣ ΣΥΕΤΕ για σημερινή συνεδρίαση ταμείου αυτασφάλειας

Προς:

1.       Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ
2.       ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΥΣΗΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, ΕΝΙΑΙΑ
3.       ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΕΤΕ ΚΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
5-3-2011

Συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε σήμερα 05.03.2012 ότι στις 12:00 πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του ταμείου ΕΦΑΠΑΞ περί της συμμετοχής ή μη του ταμείου στο πρόγραμμα «κουρέματος» ομολόγων. Θεωρούμε εγκληματικό το ότι δεν τέθηκε εγκαίρως υπ΄ όψιν μας και υπ΄ όψιν των συναδέλφων ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, και άκρως ύποπτο και ανησυχητικό το γεγονός ότι παρά τη σοβαρότητα του ζητήματος δεν αναφέρθηκε καν από τους γνωρίζοντες καθ΄όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που έλαβε χώρα μόλις δύο ημέρες πριν. Η ανησυχία μας μεγαλώνει δε καθώς κανείς από τους συμμετέχοντες στο Δ.Σ. Γιαννακόπουλος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.), Κατσίκας (ΔΑΚΕ), Πεπές (ΔΑΣ) δεν έχει δηλώσει τις προθέσεις του, αναφορικά με το τόσο κρίσιμο αυτό ζήτημα, και κάποιοι δεν αποκρίνονται στις κλήσεις μας την κρίσιμη αυτή ώρα. Καλούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τους συμμετέχοντες στο Δ.Σ. του Ταμείου να μη λάβουν θέση προτού συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. του συλλόγου για να αποφασίσει την περεταίρω στάση του και τη στάση των μελλών του που συμμετέχουν στη διοίκηση του Ταμείου. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να λάβουν θέση για το ζήτημα και να καταδικάσουν την απαράδεκτη, συνομωτική και άκρως αντιδημοκρατική τακτική της απόκρυψης τόσο σημαντικών εξελίξεων όπως και τη στάση του προέδρου που όπως ειπώθηκε «πήγε να ψηφίσει παίρνοντας την προσωπική ευθύνη».

Εκ μέρους της Πρότασης. Προοπτικής
Μαρία Ξιφαρά
Μέλος Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ

2 σχόλια:

Νίκος Παπατριανταφύλλου είπε...

Η ΔΑΣ έχει εδώ και 2 μήνες τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με το psi+ και τα ασφαλιστικά ταμεία, άρα ΚΑΙ το Αυτασφαλείας.
Στην ανακοίνωσή μας 1/2012 (Σιγά μη φοβηθώ - 10 θέσεις απάντηση στα διλήμματα και τους εκβιασμούς), στο σημείο 8 αναφέρουμε:
"Τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να εξαιρεθούν από το PSI+. Οι συντάξεις έχουν ήδη πετσοκοπεί, και η όποια επιβάρυνση των ταμείων από το κούρεμα θα αποτελέσει ακόμη μια μαχαιριά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Σε ότι μας αφορά, το Ταμείο Αυτασφαλείας πρέπει να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο PSI+."
Η παραπάνω θέση προφανώς και δεσμεύει τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ στο Δ.Σ. του Αυτασφαλείας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της Πρότασης Προοπτικής,
από τη στιγμή που ήταν γνωστή η παραπάνω θέση μας, παρακαλούμε να αφαιρέσετε το όνομα του σ. Πεπέ από την παρούσα ανάρτηση και το μήνυμα που στείλατε προς όσους αποδέκτες το στείλατε.

Μαρία Ξιφαρά είπε...

Συνάδελφοι. Μάθαμε για την ψηφοφορία. Αύριο θα τοποθετηθούμε συνολικά. Η επιστολή αναφέρει και καλεί τους εκπροσώπους και τις παρατάξεις να τοποθετηθούν γιατί δεν ανέφεραν το θέμα στη γενική συνέλευση και τη σημαντική συνεδρίαση τη σημερινή, δεν ενημέρωσαν τους συναδέλφους προκαταβολικά και δεν τοποθετήθηκαν για την εν λόγω συνεδρίαση ή ζήτησαν συνεδρίαση του συλλόγου κλπ. Αυτό αφορά και τη ΔΑΣ φυσικά. Σ αυτό όλοι πρέπει να τοποθετηθούν και φυσικά θα κριθούν. Και για τι ψήφισε καθένας ασφαλώς.