Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νέα ανακοίνωσή μας για το ταμείο εφάπαξ

Ποιος έχει εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές
 της «κωλοτούμπας» και του παρασκηνίου;
12 - 3 - 2012

Σκηνή 1η: στη συνεδρίαση του ΔΣ του ταμείου αυτασφάλειας στις 5/3 οι εκλεγμένοι της ΔΗΣΥΕ (Γιαννακόπουλος, Μαλαφέκας), της Διαφάνειας (Παπαιωάννου) και της ΔΑΚΕ (Κατσίκας Μ.) και οι 2 εκπρόσωποι της Τράπεζας ψηφίζουν υπέρ της συμμετοχής του ταμείου στο κούρεμα των ομολόγων. Με 6 ψήφους υπέρ και 1 κατά (Πεπές) το ταμείο αποφασίζει τη συμμετοχή του. Η εντολή δίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διπλή ζημιά γιατί «κουρεύονται» ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.
Σκηνή 2η: σε έκτακτη συνεδρίαση 2 μέρες μετά, οι Γιαννακόπουλος – Κατσίκας ζητούν να μη ληφθεί υπόψιν η προηγούμενη συνεδρίαση, να ξανατοποθετηθούν και να αλλάξει η ψήφος τους από υπέρ σε κατά. Έτσι και η απόφαση δεν θα άλλαζε (θα γινόταν 4-3) αλλά και οι 2 συνδικαλιστές επικεφαλείς των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ θα «έβγαιναν λάδι», ενόψει εκλογών στο Σύλλογο, και μετά την τεράστια κατακραυγή που ξέσπασε από την ψήφο τους.
Σκηνή 3η: η ΔΑΚΕ με δελτίο τύπου, 4 μέρες μετά, δηλώνει ότι δήθεν δεν συμφώνησε και ότι εκπρόσωπός της δεν υπερψήφισε τη συμμετοχή στο κούρεμα, κατηγορώντας την Πρόταση Προοπτικής και τη ΔΑΣ που αποκάλυψαν το θέμα, σαν να μην υπάρχουν πρακτικά συνεδρίασης που έχουν υπογράψει ήδη τα 5 μέλη του ΔΣ και δείχνουν τι ψήφισε ο εκλεγμένος της ΔΑΚΕ τη Δευτέρα.
Σκηνή 4η: κυκλοφορεί ανακοίνωση του ΣΥΤΑΤΕ που καλεί σε ένα δήθεν ενωτικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΕΤΕ και στο Ταμείο Αυτασφάλειας. Καλούν δηλαδή τους συναδέλφους να συμβάλουν σε ψηφοδέλτιο της παράταξης (Διαφάνεια) που ανέδειξε τον Παναγόπουλο στο ΔΣ της ΕΤΕ και τον Παπαιωάννου στο Ταμείο Αυτασφάλειας!

Το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε την προηγούμενη βδομάδα για το θέμα του Ταμείου Αυτασφάλειας δείχνει τη διαφθορά του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που κάνει τα πάντα για να περάσει η κυβερνητική πολιτική, αλλά θέλει την ίδια ώρα να διασφαλίσει και τις καρέκλες του. Το ταμείο εφάπαξ, στο ΔΣ του οποίου έχουμε την πλειοψηφία οι εργαζόμενοι κι άρα εμείς αποφασίζουμε για την τύχη του, κατάφεραν οι συνδικαλιστές των 2 παρατάξεων να το φτάσουν στο χείλος του γκρεμού. Και τώρα υπέγραψαν την καταδίκη του.
Η ΔΗΣΥΕ και η Διαφάνεια τώρα με θράσος θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων, ο δε Πρόεδρος του Συλλόγου Γιαννακόπουλος για άλλη μια φορά έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, το οποίο εκπροσωπεί, και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα προσπαθώντας μετά να αλλάξει ψήφο. Η ΔΑΚΕ ξεφτιλίστηκε όταν άλλαξε θέση την επόμενη μέρα για να μην καταποντιστεί στις εκλογές, ενώ δεν είπε κουβέντα για τις αποφάσεις που έχει υπερψηφίσει τα τελευταία χρόνια (δάνεια, μετοχές, αύξηση εισφοράς κλπ). Ποιον δουλεύει η ΔΑΚΕ ότι δήθεν διαφωνεί, τη στιγμή που ανήκει στο κόμμα της συγκυβέρνησης και στηρίζει την απόφαση της ΝΔ για κούρεμα των ομολόγων των ταμείων; Αλήθεια, διαψεύδει και ότι στέλεχός, της πρόσφατα συνταξιούχος και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΤΕ, διόρισε το γιο του ως Εξωτερικό Σύμβουλο στην Τράπεζα (όπως είχε κάνει και συνταξιούχος, στέλεχος της ΔΗΣΥΕ);

Τα είπαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας (6/3): Και οι 3 παρατάξεις είχαν ψηφίσει τον Ιούλιο υπέρ της αύξησης της εισφοράς των συναδέλφων. Και οι 3 παρατάξεις αποφάσισαν τη συμμετοχή του ταμείου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δάνειο από την Τράπεζα. Και οι 3 παρατάξεις έχουν τζογάρει τα χρήματα του ταμείου στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα μόνο το 13% της περιουσίας να είναι σε λογαριασμό καταθέσεων. (Άραγε και το ΔΗΛΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ δεν θα υποστεί ζημιά από το κούρεμα;)
Όλα έγιναν κρυφά, αυτό ήλπιζαν ότι θα γίνει και τώρα, κανείς δεν θα μάθαινε τι ψήφισαν οι εκλεγμένοι. Οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν τώρα τα οικονομικά στοιχεία στη δημοσιότητα (πόσα δάνεια, ομόλογα, μετοχές κλπ. υπάρχουν). Να εμφανίσουν τώρα τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων! (Η παράταξή μας ήδη έκανε αίτηση στο Ταμείο για να πάρουμε τα πρακτικά της προηγούμενης βδομάδας.) Πότε θα επαναδιεκδικήσουν την εργοδοτική εισφορά του 4,5% που έχει ήδη δικαιωθεί δικαστικά; Τι λένε οι αναλογιστικές μελέτες; Άραγε, τώρα που τα μεγαλοστελέχη πρόλαβαν να φύγουν με εφάπαξ ύψους 250.000 ευρώ, θα εισηγηθούν μείωση του εφάπαξ; Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση! Να μην τολμήσουν!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: