Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Νέες αποφάσεις καταστημάτων στέλνονται στο Σύλλογο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (411) 10-8-2012

Επειδή η οργή του λαού είναι πλέον ποτάμι φουσκωμένο που είναι έτοιμο να πνίξει πολλούς στο διάβα του, προσέξτε μήπως παρασύρει κι εσάς, κάτι που δεν το ευχόμαστε ούτε το επιθυμούμε. Γι’ αυτό το λόγο:

στις αυξήσεις των μισθών μας λέμε ναι!
στις μειώσεις των μισθών μας λέμε όχι!
στις αυξήσεις της συνδρομής του συλλόγου λέμε όχι!
στις μειώσεις της συνδρομής του συλλόγου λέμε ναι!
στις μειώσεις των συμβούλων λέμε ναι!
στις μειώσεις των μισθών τους λέμε ναι!
στις αυξήσεις των συμβούλων λέμε όχι!
στις αυξήσεις των μισθών τους λέμε όχι!
στις απολύσεις «τους» λέμε ναι!

όχι λέμε σε όλους αυτούς που ξεφύτρωσαν ξαφνικά από το πουθενά και μοιάζουν με τσιμπούρια έτοιμα να σκάσουν από το αίμα που μας πίνουν εδώ και χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που η αγαπημένη μας φίλη αιμορραγεί συνεχώς.

ΟΧΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΟΧΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΔΙΑΒΟΛΟ»
ΝΑΙ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ, αυτή τη ΦΙΛΗ μας!



ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  (112)

ΠΡΟΣ ΣΥΕΤΕ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ   10/08/2012

            Η συνέλευση του καταστήματος ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  (112) αποφάσισε τα εξής:
      1  Δεν εξουσιοδοτούμε το Σύλλογο να προβεί σε σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης με αντικείμενο τη μείωση των αποδοχών μας στο όνομα της εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και κοινού τόπου με τη Διοίκηση της ΕΤΕ, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα συζητάει να αγοράσει την Εμπορική. Είναι τουλάχιστον προκλητική και αναίσχυντη η έκτακτη πρόσκληση για σύγκληση ΔΣ που έλαβε ο ΣΥΕΤΕ πριν τρεις  μέρες εν μέσω αδειών υπαλλήλων και συμβούλων . 
Η μείωση του λειτουργικού κόστους που επικαλείται η ΕΤΕ μπορεί να προέλθει από περικοπές σε διάφορα έξοδα, όπως προμήθειες, μισθούς συμβούλων κ.λπ. και όχι από το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της. Ακόμα και τώρα προσλαμβάνονται νέα στελέχη από την αγορά, δίχως να γνωρίζει κανείς τους μισθούς τους (π.χ νέος Γενικός Διευθυντής)  .
Επιπλέον, αφού η κλαδική μας σύμβαση δεν έχει λήξει (ισχύει έως τον Φεβρουάριο του 2013) και δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη μετενέργεια, το προεδρείο δεν έχει λόγο να σύρεται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.
Υπενθυμίζουμε στο Σύλλογο την απόφαση περί μη αποδοχής μείωσης των μισθών μας, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη φετινή Γ.Σ.
     2   Απαιτούμε  από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γ.Σ. επί του θέματος και να μην   προχωρήσει  σε καμία είδους συζήτηση με τη Διοίκηση αν δεν ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις και οι σύλλογοι των εργαζομένων.
      3 Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του μη χειρότερου κακού και υπενθυμίζουμε ότι οι αποδοχές μας είναι  στάσιμες για τουλάχιστον 4 χρόνια και μάλιστα από την εποχή της πολύ μεγάλης κερδοφορίας της ΕΤΕ και  συνεχώς μειώνονται λόγω της συνεχούς αύξησης της φορολογίας και  με το σταμάτημα της μισθολογικής μας εξέλιξης.
      4 Επιθυμούμε τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής υπέρ του Συλλόγου (δεν απαντήσατε ποτέ στην επιστολή μας από 01/11/2011), που είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, με παράλληλη μείωση ή και κατάργηση κάποιων λειτουργικών δαπανών, όπως είναι τα ποσά για την κάλυψη λογ/σμών κινητών τηλεφώνων, τα έξοδα για δημόσιες σχέσεις, το επίδομα περιοδείας , φυλλάδια προβολής του Προέδρου κ.ά.     
Επίσης, απαιτούμε  την ουσιαστική στήριξη του απεργιακού μας ταμείου από τη συνδρομή των μελών του ΣΥΕΤΕ (κι όμως, είναι απολύτως εφικτό) κι όχι από τη λήψη δανείων από τον εργοδότη μας!
5.  Επιθυμούμε την μείωση των επιτοκίων των πάσης φύσεως δανείων
      (τα επιτόκια των στεγαστικών είναι μεγαλύτερα από των πελατών μας!!!!)
      6.Συνεχίζουμε να εκφράζουμε συλλογικά τη διάθεση μας να αγωνιστούμε με όλες τις μορφές αγώνα, για την υπεράσπιση της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, των μισθών μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ 112



Δεν υπάρχουν σχόλια: