Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ για την απόλυση της συναδέλφου στην Εθν. Ασφαλιστική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 
                                                 Web:  sydaptt.net    Email:  sydaptt@gmail.com
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
24/3/2014
    Δεν φτάνει που μας δανείζουν, μας χαρίζουν κιόλας. Αυτό μάθαμε από επίσημα χείλη όταν ζητήσαμε να μάθουμε γιατί απολύθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες συνάδελφος που είχε δικαιωθεί από την επιθεώρηση εργασίας. Η συνάδελφος απασχολήθηκε για τρεις μήνες στην Εθνική Ασφαλιστική χωρίς να υπάρχει σύμβαση που να το προβλέπει, χωρίς να εντάσσεται στα πλαίσια ενός έργου και χωρίς να επιβαρύνεται η Εθνική Ασφαλιστική  για τον μισθό της.
    Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται όπως τα εμπορεύματα στα ράφια των super market, στα τρία το ένα δώρο και  ο πραγματικός εργοδότης αποποιείται κάθε ευθύνης για την τύχη του εργαζόμενου.
     Το μήνυμα και με αυτήν την περίπτωση είναι σαφές: κάθε γυναίκα που μένει έγκυος βάζει σε κίνδυνο την θέση εργασίας της. Ή δέχεται κάποια επίσης επισφαλή θέση σε τηλεφωνικό κέντρο (4ωρο με 300 ευρώ) ή περνάει στην ανεργία.
   Την ίδια στιγμή προϊστάμενοι σε άλλες διευθύνσεις ζητούν από τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους (με μισθό 600 ) να βάλουν πλάτη, να στηρίξουν την τράπεζα δουλεύοντας υπερωρίες, επειδή υπάρχει φόρτος εργασίας, χωρίς να πληρώνονται 
        Και νέες προσλήψεις γίνονται για να καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό που μετά και την εθελουσία είναι μεγάλες.
 
Ζητάμε να επιστρέψει στην θέση εργασίας η συνάδελφος.
   Ζητάμε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις των συναδέλφων, ειδικά στην περίπτωση που έχουν κριθεί καταχρηστικές από τα δικαστήρια.
Με ετήσια κέρδη 809 εκατ. ευρώ για το 2013 στον όμιλο της Εθνικής, την ανακεφαλαιοποίηση του οποίου έχουμε πληρώσει όλοι μας, απαιτούμε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: