Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων

Αθήνα, 16/07/2014

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Α.Ε. προκηρύσσει 24ωρη απεργία  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  17/07/2014 για τις γραμματείς που εργάζονται στα γραφεία παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής, διαμαρτυρόμενος για την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.

H  Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, υποχρεώνει τις 194 εργαζόμενες γραμματείς στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας σε «οικειοθελή παραίτηση - απόλυση», προκειμένου να επαναπροσληφθούν με συρρικνωμένα τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζόμενων.

Η Εθνική Ασφαλιστική, αντί να αποκαταστήσει τις επί σειρά πολλών ετών εργαζόμενες στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας, με την απορρόφηση και την πρόσληψή τους ως υπαλλήλους της, με βάση και τον κρίσιμο ρόλο τους στην εταιρία, και παρότι  είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, επιλέγει να εφαρμόζει πολιτικές «σύγχρονου εργασιακού δουλεμπορίου».

Σκοπός της εταιρείας είναι  η  μείωση των μισθών και η απώλεια εκ μέρους των εργαζόμενων σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων (όπως προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη, αποζημίωση απόλυσης κλπ.) και τελικά  η  απόλυση  τους.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και  την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖA, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και  τις αντεργατικές  συμπεριφορές, που αυξάνουν την ανασφάλεια των εργαζόμενων, και ζητά να τερματιστεί  το καθεστώς «δουλεμπορίου» ενοικιαζόμενων εργαζόμενων σε αυτή την εταιρεία και συνολικά στον όμιλο της ΕΤΕ.

Ο Σ.Υ.Α.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/07/2014  ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ.

Με τιμή,
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπύρος Κολαΐτης                                                  Τέλης Χρηστίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: