Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για τη σφαγή στη Γάζα



Γάζα: Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνιμα σαν τραγωδία

   Το κράτος «απαρτχάιντ» του Ισραήλ δρα για πολλοστή φορά με βάση τη ναζιστική ‘λογική’ της συλλογικής ευθύνης. Αυτό σημαίνει πως για κάθε νεκρό Ισραηλινό στρατιώτη, ο θάνατος του οποίου αποδίδεται σε δράσεις Παλαιστινίων, η ισραηλινή πολεμική μηχανή  απαντάει με μαζικές εκτελέσεις άμαχου πληθυσμού. Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Εκατοντάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί.  Η Γάζα έχει ισοπεδωθεί. Οι λέξεις δεν αρκούν να περιγράψουν το δράμα του παλαιστινιακού λαού και την ανθρωπιστική τραγωδία.
   Η διεθνής κοινότητα, δηλαδή οι ΗΠΑ και η ΕΕ, έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στη διαχρονική προσπάθεια εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού μέσω της πώλησης όπλων προς το Ισραήλ. Τα οικονομικά συμφέροντα που προκύπτουν από τις συναλλαγές με το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ κάμπτουν τις όποιες ηθικές αντιστάσεις προκύπτουν από τη συνεχή προσπάθεια εξόντωσης των παλαιστινίων.
   Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που έλαβαν χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σάμπρα & τη Σατίλα του Λιβάνου το 1982, την Iντιφάντα του 2001, την εισβολή στο Λίβανο το 2005, τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από τους υδάτινους πόρους και ποιος μπορεί να αγνοήσει τους τουλάχιστον 1000 νεκρούς τις τελευταίες 20 ημέρες.
   Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τις ΗΠΑ & την ΕΕ και δεν έχει τολμήσει ούτε στο ελάχιστο να εκφράσει έστω μια υποκριτική συμπαράσταση προς τον παλαιστινιακό λαό. Δεν είναι τυχαία η κοντόφθαλμη πολιτική προσέγγισης με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, προσδοκώντας σε αμφιβόλου αξίας οφέλη. Η πολιτική ηγεσία πέρσι τέτοια εποχή είχε εκφράσει έντονη θέση υπέρ του βομβαρδισμού της Συρίας. Στον βομβαρδισμό της Γάζας, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει ταχτεί στο πλευρό των μεγάλων δυνάμεων με το γελοίο επιχείρημα του δικαιώματος στην αυτοάμυνα από τη πλευρά του Ισραήλ.
   Όσο συνεχίζουμε σαν παγκόσμια κοινότητα να εθελοτυφλούμε στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού ή στην εμφύλια σύρραξη στην Ουκρανία, αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθούν παρόμοιες εστίες στον υπόλοιπο πλανήτη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες που έχουν διαδηλώσει αυτές τις μέρες σε πολλές πόλεις του κόσμου. Καλούμε τους συναδέλφους και όλες τις συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή της Γάζας.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 31/7 ΣΤΙΣ 7.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: