Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η χούντα δεν τελείωσε το 73, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία…!

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αρκεί να αναφερθεί κανείς μόνο στον ηρωικό αγώνα των φοιτητών του Νοέμβρη προ 40ετίας και τα μηνύματα που πέρασαν μέσα από αυτή την εξέγερση. Ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε και με τους αρνητικούς πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας.
Κοινό μυστικό αποτελεί η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία, χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμικές τακτικές όπως βία, καταστολή, τρομοκρατία, η καλλιέργεια κλίματος φόβου και μίσους ενάντια στο φανταστικό-εξωτερικό εχθρό - λέγε με Τουρκία- και η κήρυξη του πολέμου ενάντια στον εσωτερικό εχθρό.
Μετά τις σιδηρόφρακτες παρελάσεις που τείνουν να γίνουν συνήθεια, οι δυνάμεις καταστολής επιστρατεύονται παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, για να φυλάξουν τα πανεπιστήμια από τους ίδιους τους φοιτητές, αποκλείοντας με «προληπτική» βία κάθε πρόσβαση σε αυτά. Ήδη την Πέμπτη 13/11 σημειώθηκε ο απρόκλητος ξυλοδαρμός φοιτητών από τα ΜΑΤ σε Νομική και Πολυτεχνείο. Τα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο θυμίζουν πόλη υπό ξένο ζυγό. Τι θέλουν δηλαδή; Να έχουμε νεκρούς, όπως το 1980 (Κουμή-Κανελλοπούλου) ή το 1985 (Καλτεζάς); Όποιος δε αμφιβάλλει για τις φασιστικές-αντιδημοκρατικές τακτικές και τις φονικές διαθέσεις των δυνάμεων καταστολής, μπορεί να ανατρέξει στο διαδίκτυο για την επιβεβαίωση των πλέον συνηθισμένων πρακτικών της Ελληνικής Αστυνομίας (σωματική-λεκτική-ψυχολογική βία κλπ.).
Το φυτίλι το άναψε πρώτος και καλύτερος ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Φορτσάκης, με τις αυταρχικές και φασιστικές μεθόδους που ακολούθησε απέναντι σε καθηγητές και φοιτητές. Με το ποιόν του κ. Φορτσάκη και τις διαπλεκόμενες σχέσεις του μέσω του επαγγέλματος της δικηγορίας, ας μην ασχοληθούμε. Από κοντά και τα «καθεστωτικά» ΜΜΕ (δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από αυτούς), εκθειάζοντας την πυγμή που έδειξε ο κ. Φορτσάκης, ρίχνοντας για πολλοστή φορά λάσπη στους φοιτητές και τη νεολαία γενικότερα. Ενδεικτικά, το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας Πρώτο Θ(Ψ)έμα στις 9/11 τα λέει όλα με γλαφυρό τρόπο: «FORZA ΦΟΡΤΣΑΚΗ». Βέβαια για τα LUX LEAKS κουβέντα...
Από κοντά και ο Υπουργός Παιδείας (?) & Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος. Μετά την ισοπέδωση της Υγείας και της Εργασίας, στο διάβα του βρέθηκε και η Εκπαίδευση, γκρεμίζοντας ό,τι απέμεινε από την ετοιμόρροπη παιδεία. Τα τελευταία του επιτεύγματα είναι η αμέριστη στήριξη στον Φορτσάκη και η πρόταση για κάλυψη των διδακτικών κενών μέσω εθελοντικής εργασίας. Δεν περιμένει κανείς άλλωστε κάτι καλύτερο από τον κ. Λοβέρδο, γνωστό για τις ρατσιστικές και απάνθρωπες μεθόδους του, που αποτυπώθηκαν προ διετίας με τη δημόσια διαπόμπευση οροθετικών γυναικών.
Κακά τα ψέματα, η σωματική και ψυχολογική βία που ασκούν τα ΜΑΤ και τα ΜΜΕ αντίστοιχα αποτυπώνει τον φόβο και την ανασφάλεια του καθεστώτος. Με τη μέθοδο της κατασυκοφάντησης και της βίας εναντίον των νέων ή όσων αισθάνονται νέοι στην ψυχή, προσπαθούν να καταστείλουν και το τελευταίο δυναμικό και υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Βία όμως είναι και η ανεργία, η φτώχεια και η αναγκαστική μετανάστευση.
Ο ηρωικός ξεσηκωμός των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου μας στέλνει διαχρονικά το μήνυμα πως χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ. Οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες είναι εφικτό να αλλάξουν τη νοσηρή κατάσταση που βιώνει εδώ και χρόνια όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η υφήλιος.
Κάτω τα χέρια από τη νεολαία!
Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ στις 16.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: