Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή της Πρότασης Προοπτικής προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
Αθήνα, 24-11-14

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
          Ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών, ότι το Προεδρείο του απερχόμενου ΔΣ του ΣΥΕΤΕ αποφάσισε να διαθέσει την αίθουσα όπου στεγάζεται το γραφείο της κίνησής μας στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για την εργασία της την περίοδο των εκλογών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κι αφού μέχρι τότε όλοι μας παρέπεμπαν από τον Άννα στον Καιάφα, μας επιβεβαιώθηκε ότι αποφασίστηκε ότι πρέπει να φύγουμε από το γραφείο αυτό. Οι απαντήσεις που λάβαμε στις εύλογες αντιρρήσεις μας ήταν «θα δούμε τι θα γίνει, τι το χρειάζεστε τώρα που είναι εκλογές» και άλλα γελοία.
            Εδώ και πέντε χρόνια που η Πρόταση Προοπτικής συμμετέχει στο ΔΣ με έναν σύμβουλο, είχε διατεθεί στην κίνησή μας όλο κι όλο ένα μικρό γραφείο (έπιπλο) με έναν Η/Υ και ένα τηλέφωνο, συστεγαζόμενοι με άλλους συμβούλους του ΔΣ, το οποίο χρησιμοποιούσαμε κυρίως για τις ανάγκες ενημέρωσής μας και επικοινωνίας με τους συναδέλφους και μεταξύ μας (τα μέλη της κίνησης), τα απογεύματα και σε μέρες αδειών, καθώς ως γνωστόν δεν είχαμε απόσπαση όπως όλες οι άλλες παρατάξεις. Θεωρούμε εκφυλιστικό και απαράδεκτο, τη στιγμή που η ΔΗΣΥΕ χρησιμοποιεί 4 δωμάτια και το γραφείο του Προέδρου, η ΔΑΚΕ έχει 1 δωμάτιο και αυτό του Γραμματέα, και οι ΔΑΣ – ΕΝΙΑΙΑ έχουν επίσης από 1 δωμάτιο αντίστοιχα, να πετάτε τη δική μας κίνηση προεκλογικά έξω από το γραφείο μας. Είναι η συνέχεια από μια σειρά αντιδημοκρατικές ενέργειες που εδώ και χρόνια εφαρμόζετε. Είναι εμφανές ότι θέλετε να δυσκολέψετε την προεκλογική μας επικοινωνία με τους εργαζόμενους, φοβούμενοι τη διάθεση των συναδέλφων να αλλάξουν το Σύλλογο.
            Σε αντίθεση με σας και τις παρατάξεις σας, θεωρούμε ότι τα γραφεία του ΣΥΕΤΕ δεν ανήκουν στις παρατάξεις και τους αποσπασμένους, αλλά στους ίδιους τους εργαζόμενους και τα μέλη του Συλλόγου. Πρέπει να διατίθενται με δημοκρατικό τρόπο στα πλαίσια της συνδικαλιστικής διευκόλυνσης, και όχι με την πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να αρνούνται οι 10 αποσπασμένοι της ΔΗΣΥΕ και οι 5 της ΔΑΚΕ να διαθέσουν ένα από τα πολλά γραφεία τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Υπάρχουν και όρια, ακόμη και για όσους έχουν κυριολεκτικά γαντζωθεί από τις καρέκλες και τα γραφεία.
            Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το ξανασκεφτείτε. Οι εργαζόμενοι έχουν απηυδήσει με τις εκφυλιστικές σας πρακτικές, και σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Κι εμείς έχουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι να ασχοληθούμε.

Πρόταση Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: