Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση: Εδώ και τώρα να συγκροτηθεί το νέο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ



Εδώ και τώρα να συγκροτηθεί το νέο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ!

Η παράλυση του ΣΥΕΤΕ συνεχίζεται, με μοναδικούς υπεύθυνους τις δύο μεγάλες παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ–ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. Η καθυστέρηση στην καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, στην οποία είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, συνεχίζεται, παρότι έχει ήδη περάσει 1,5 μήνας από τις εκλογές.
Και ενώ έχουν προκύψει τόσα σοβαρά ζητήματα (ωράριο καταστημάτων, η πληρωμή των αδειών προηγούμενων ετών, συνέχεια σε προσλήψεις-τοποθετήσεις ειδικών συνεργατών, λήξη του προγράμματος αξιοποίησης στελεχών κλπ), οι αποσπασμένοι των παρατάξεων (που έχουν ξεμείνει από το προηγούμενο ΔΣ) απαντούν στους συναδέλφους που απευθύνονται στο Σύλλογο ότι «δεν υπάρχει ΔΣ». Αυτή η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Διοίκησης, η οποία προχωράει απερίσπαστη και δίχως σθεναρή αντίσταση στις παραπάνω ενέργειες. Από τον Οκτώβρη, δε, υπάρχει ένα υπηρεσιακό Προεδρείο που φτιάχτηκε για 1 μήνα, και έχει μείνει πάνω από 4 μήνες!
Και ενώ θα έπρεπε ήδη να είχαμε προχωρήσει στη συγκρότηση του νέου ΔΣ και στην εκλογή Προεδρείου, η εφορευτική επιτροπή (πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ) έχει καθυστερήσει την καταμέτρηση. Στην αρχή μας είπαν ότι έφταιγαν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Μετά αποφάσισαν να ανοίξουν τις κάλπες των εργατικών κέντρων και νομαρχιακών παραρτημάτων της επαρχίας. Στη συνέχεια ήρθαν οι εκλογές και απουσίαζαν οι δικαστικοί. Χθες ξαφνικά, και ενώ είχαν καταμετρήσει τους σταυρούς της Πρότασης Προοπτικής, της Ενιαίας και της ΔΑΣ, διέκοψαν και πάλι τη διαδικασία με μια απαράδεκτη δικαιολογία: η ΔΑΚΕ ζήτησε αναβολή, γιατί ήθελε να παρευρίσκεται ο επικεφαλής της στην καταμέτρηση! Το μόνο που δεν έχουν επικαλεστεί ακόμα ΔΥΣΗΕ & ΔΑΚΕ είναι η φημολογούμενη αλλαγή διοικητή, απόρροια της κυβερνητικής αλλαγής Με αυτούς τους ρυθμούς, το ΔΣ θα συγκροτηθεί κατά το Πάσχα!
Συνάδελφοι των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, γιατί δε θέλετε να συσταθεί το νέο ΔΣ; Γιατί δε μετράτε επιτέλους τους σταυρούς των παρατάξεών σας; Οι συνάδελφοι δεν ενδιαφέρονται για τις προσωπικές σας ανησυχίες και φιλοδοξίες και δεν ανέχονται τις εκφυλιστικές σας πρακτικές-συνήθειες (η ΔΑΚΕ μέχρι τις έδρες Αθήνας – επαρχίας ήθελε να αλλάξει κατά πώς τη βόλευε..). Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει παιχνίδια με το Σύλλογο, εις βάρος των συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη ένα σωματείο. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Δυστυχώς, δεν ξεκινήσαμε καλά με το νέο ΔΣ…
ΥΓ. Στα επίμονα δίκαια αιτήματα της κίνησής μας να μας διατεθεί ένα γραφείο (τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν τουλάχιστον από ένα), καθώς το γραφείο μας δόθηκε στην εφορευτική επιτροπή πριν από 2 μήνες και δεν προβλέπεται να αδειάσει πριν το Μάρτη, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αδιαφορούν και μας απαντούν ότι «όλα θα λυθούν μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου». Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.. Αίσχος, απλά.
28-1-2015

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com
Επικοινωνία: 6974861242, 6946465296, 2103388768, 18768, 16032, 74306

Δεν υπάρχουν σχόλια: