Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΕ



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ

20-3-2015

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχουν σηκώσει στις πλάτες τους έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιχτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μπροστά τους εδώ και καιρό εμφανίζονται δεκάδες εμπόδια που με πείσμα έχει βάλει η πρώην εργοδοσία τους, η οικογένεια Φιλίππου.
Η πρώην εργοδοσία που έχει εγκαταλείψει τόσο τη ΒΙΟ.ΜΕ. όσο και ολόκληρο τον όμιλο της Φιλκεραμ-Τζονσον εδώ και 4 χρόνια, που εγκατέλειψε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην ανεργία και στην απαξίωση, έχει το θράσος να προβάλλει για μια ακόμη φορά αξιώσεις για να περάσει το εργοστάσιο σε πώληση και διάλυση, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τα χρέη της.

Μπροστά στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της πρώην εργοδοσίας με συμμάχους δυστυχώς και κρατικούς λειτουργούς, εμείς ως αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα αφήσουμε καμία δικαστική απόφαση, κανένα νομικό τερτίπι και κανένα αφεντικό να παίξει άλλη μια φορά με τις ανάγκες μας και ό,τι έχουμε ήδη κατακτήσει.

 Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας και δηλώνουμε ότι για μας ο αγώνας αυτός είναι η πρώτη πράξη αποπομπής των καπιτα-ληστών από την παραγωγική διαδικασία, σε συνθήκες οξύτατης κοινωνικής κρίσης και απόλυτης χρεοκοπίας του συστήματός τους.

Να περάσει το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στα χέρια των εργαζομένων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: