Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η ΕΛΜΕ Δυτικής Ατικής καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στα ΕΛΠΕ για το θάνατο των 4 εργατών

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

Ελευσίνα 23/06/2015



ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Είμαστε καθηγητές των παιδιών σας. Αρνούμαστε να ξεχάσουμε τους τέσσερεις νεκρούς. Τη μόλυνση που κατοικεί στις αυλές των σχολείων και των σπιτιών τριγύρω. Αρνούμαστε να διδάσκουμε στους μαθητές μας υπομονή και υποταγή σε ένα άθλιο παρόν κι ένα τραγικό μέλλον, με μόνη συμβουλή «Εκεί που θα πας πρόσεχε να μην καείς…»
Δίνουμε χέρι αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ… 
Τέσσερεις εργαζόμενοι νεκροί απ’ την έκρηξη στα ΕΛΠΕ, στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια εργασιών γενικής συντήρησης (shut down) του διυλιστηρίου. Η εργατική τάξη προσθέτει νέα θύματα στον μακρύ κατάλογο των δικών της θυσιών στον βωμό της κερδοφορίας της εργοδοσίας.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… 
  Είναι προκλητικό το γεγονός ότι, το πόρισμα των ΕΛΠΕ αποδίδει το ατύχημα σε «ανθρώπινο λάθος»
Όταν υπάρχουν καταγγελίες ότι μέσα σε δέκα μέρες, τρεις φορές υπήρξε διαρροή νάφθας και στις δύο από αυτές δεν υπήρξαν θύματα καθαρά και μόνο από τύχη
Όταν πάνω από 3.000 εργαζόμενοι δουλεύουν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας να τελειώσει η δουλειά το συντομότερο δυνατό και να μπει ξανά σε λειτουργία το διυλιστήριο.
Όταν ο αριθμός  των μόνιμων εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο μειώθηκε από το 2007 έως το 2013 κατά 29%. Για να αυξάνεται το κομμάτι που απασχολούνται μέσω εργολαβικών συνεργείων. Εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, που δουλεύουν για 30 - 40 μέρες, όσο διαρκούν οι εργασίες συντήρησης, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη γνώση του χώρου, την εμπειρία και την ειδίκευση. Με αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 3,8 ευρώ την ώρα. Με εξαντλητικά ωράρια, σε 12ωρες, 14ωρες, ακόμα και 16ωρες βάρδιες. Γιατί οι εργοδότες πατάνε πάνω στην ανάγκη τους και την ανεργία.
 Όταν η εντατικοποίηση της εργασίας και η αναζήτηση φθηνών εργαζόμενων δημιουργούν συνθήκες  καταστρατήγησης των  μέτρων ασφαλείας. Μαζί με τις λογικές της συνεχούς μείωσης του κόστους παραγωγής, για να αβγαταίνουν τα κέρδη. Που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους τελικά και τις οικογένειές τους στην καταλήστευσή και σε εργασία θανάτου.

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … 
Γιατί ο συγκεκριμένος τύπος βιομηχανίας ανήκει στην κατηγορία ΣΕΒΕΖΟ, όπου τέτοιου τύπου καταστροφές μπορούν να οδηγήσουν σε  άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των κατοίκων όλης της περιοχής. Όπου η ρύπανση και οι διαρροές, αφαιρούν ανάσες ζωής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ…
·         να πληρώσει η εργοδοσία και κάθε υπεύθυνος για το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ
·         Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας  να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία. Εργοδότης είναι και το κράτος και η κυβέρνηση και έχουν άμεση ευθύνη για τις πολιτικές που εφαρμόζει ο όμιλος Λάτση που διαχειρίζεται τη βιομηχανία.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια και αμοιβή. Να καταργηθούν τα εργολαβικά συνεργεία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
Να πυκνώσουμε τις γραμμές ενός κοινού αγώνα!
Να μετρήσουμε το μπόι μας, όχι απλά με λόγια συμπόνιας αλλά με πράξεις

Για να διδάξουμε τα παιδιά μας ξεκινώντας από το Α : ΑΓΩΝΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Η Γραμματέας του Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: