Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση: Δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμά μας στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση!ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Φλεβάρης 2016

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί από κοινού  με την Τρόικα να κάμψει τις μαζικές αντιδράσεις που εκφράστηκαν στις 4/2, να διασπάσει το κοινωνικό μέτωπο και να περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Τα ψέματα των υπουργών που παρελαύνουν από τα ΜΜΕ, ότι δήθεν σώζουν τους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν πιάνουν τόπο. Να μας λείπει τέτοια σωτηρία! Τα ίδια μας έλεγαν και οι προηγούμενοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

   Η αλήθεια είναι ότι μας πάνε σε 40 χρόνια δουλειάς, ως τα βαθειά γεράματα, όσοι προλάβουμε, για ψίχουλα των 384 ευρώ! Ισοπέδωση προς τα κάτω για όλους είναι ο στόχος του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που εξοργίζει το λαό περισσότερο επειδή το παρουσιάζει ως θετικό και δίκαιο νόμο

   Χιλιάδες συνταξιούχοι που πλήρωσαν τόσα χρόνια εισφορές από το μισθό τους, έχουν δει περικοπές έως και 40% και οι συντάξεις τους θα μειωθούν ακόμα περισσότερο! Χιλιάδες άνεργοι βλέπουν ότι δεν θα έχουν ούτε καν σύνταξη, όπως δεν έχουν περίθαλψη, λες και φταίνε αυτοί που απολύθηκαν και δε βρίσκουν δουλειά! Χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν ότι θα πληρώνουν περισσότερες εισφορές ακόμα και για επίδομα κηδείας! Χάνονται κύριες συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές, ΕΚΑΣ, όλα για όλους. Καμιά εξαίρεση για κανέναν

   Η λογική της αλληλεγγύης που υπήρχε στην κοινωνική ασφάλιση εξαφανίζεται. Οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα κάποια στιγμή να απολαύσουν τους κόπους μιας ζωής. Δεν ξεχνάμε ότι τις μεταρρυθμίσεις αυτές η ΕΕ τις έχει αποφασίσει από το 1992. Σε όλες τις χώρες, από Βέλγιο έως Γερμανία, επιβάλουν το ίδιο αντι-ασφαλιστικό σύστημα, έως τα 67. Ακούμε με φρίκη τα κοράκια του ΔΝΤ, που ζητούν ακόμη μικρότερο μισθό και ονειρεύονται να επιβάλουν παντού το σύστημα των ΗΠΑ, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο περιθώριο χωρίς κρατική ασφάλιση και πρέπει να πληρώσεις για ιδιωτική ασφάλιση να έχεις τα στοιχειώδη. Όποιος δεν έχει χρήματα, στην κυριολεξία πεθαίνει στο δρόμο. Είτε εργάστηκε, είτε όχι, είτε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μια κοινωνία απάνθρωπη και βάρβαρη. Δούλοι στον 21ο αιώνα.

   Στο σύστημα «ανασφάλειας» - και όχι ασφάλισης - που ονειρεύονται Τρόικα και κυβέρνηση, κράτος και εργοδότες δεν έχουν καμιά υποχρέωση απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους: πληρώνουν όλο και λιγότερα και χωρίς καμιά εγγύηση. Η επιβίωση θα είναι ατομική υπόθεση του καθένα. Έτσι θα προωθείται η ιδιωτική ασφάλιση. Ήδη οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου) των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σιγά σιγά διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα, διαχώρισαν τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς, χειροτέρεψαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελειώνει την κατάσταση, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο καπιταλιστικό σύστημα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

   Το ασφαλιστικό ήταν ένα πεδίο που το εργατικό κίνημα είχε νίκες. Ήταν ιστορική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα, μετά από σκληρούς αγώνες των εργαζόμενων. Όπως το 2001, όταν οι εργαζόμενοι με δυναμικό παρών στην απεργία και τη διαδήλωση τους ανάγκασαν να πάρουν πίσω το έκτρωμα Γιαννίτση. Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει! Θέλουν να μας ενοχοποιήσουν κιόλας που αγωνιστήκαμε και κερδίσαμε.

  Και σήμερα, ήδη οι δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των ναυτεργατών και άλλων κλάδων από αρχές Γενάρη έχουν στριμώξει την κυβέρνηση. Στις 4 Φλεβάρη η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία ήταν δυναμική. Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις και έστειλαν το μήνυμα. Όμως δεν αρκεί αυτό για να πετύχουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Στην Εθνική, το ποσοστό της απεργίας ήταν 40%. Να το αυξήσουμε! Είναι ανάγκη να υπάρξει κλιμάκωση. Με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει συζήτηση και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις. Να συντονιστούν σε ένα μεγάλο πανεργατικό μέτωπο αγωνιστικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις.   Με πρωταγωνιστή το εργατικό κίνημα, τους συνταξιούχους, τους εκατομμύρια ανέργους. Με δυναμικές δράσεις, νέες διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και με νέα πανεργατική απεργία 48ωρη ή και 3ήμερη, αν τολμήσουν να φέρουν προς ψήφιση το νομοσχέδιο ή κάποια παραλλαγή του. Έτσι θα νικήσουμε!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
   Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το σύστημα, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η «ΥΕS..ΕΕ», ή αλλιώς ΓΣΕΕ του ΝΑΙ στα μνημόνια, την Τρόικα και το ΣΕΒ, απαξιωμένη στα μάτια των εργαζόμενων, αρνείται να οργανώσει έναν πραγματικό αγώνα, και προκήρυξε μόνο μια 24ωρη απεργία, χωρίς σχέδιο για το μετά. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έβαλαν πλάτη και στα 3 μνημόνια όλων των κυβερνήσεων! Τους εμπιστεύεται κανείς; Και η ΟΤΟΕ; Τον Αύγουστο όταν πέρασε το μίνι ασφαλιστικό σιώπησε και μας ενημέρωσαν κατόπιν εορτής για τις αλλαγές του νόμου. Και τώρα, λένε όχι σε μεγάλες απεργίες και αγώνες.
  Και στο ΣΥΕΤΕ τα ίδια. Στις 12 Γενάρη, προτείναμε στο ΔΣ σαν Πρόταση Προοπτικής ένα πλήρες πρόγραμμα δράσης με συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, συμμετοχή σε συλλαλητήρια, συντονισμό με άλλα σωματεία. ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ αρνήθηκαν. Ό,τι πει η ΓΣΕΕ, μας απάντησαν, ότι είναι νωρίς ακόμη κ.λ.π. Κάποιοι δεν είχαν διαβάσει ούτε το νόμο.. Θλιβερή και η τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΣ, που προσχώρησε πολύ γρήγορα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ρίχνοντας ευθύνη μόνο στις παλιές κυβερνήσεις και αθωώνοντας τον κ. Τσίπρα.
  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Δεν αναθέτουμε σε άλλους να αγωνιστούν για εμάς χωρίς εμάς. Ο αγώνας είναι δική μας υπόθεση. Να τον πάρουμε στα χέρια μας! Οι αγώνες νικούν όταν συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, όπως πχ στο εργοστάσιο ΣΚΟΤ πριν λίγες μέρες όπου οι εργαζόμενοι με την απεργία κατάφεραν την επαναπρόσληψη απολυμένου!

ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

Με θράσος οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «δεν υπάρχει άλλη πρόταση, μόνο αυτή της κυβέρνησης»!  Κι όμως το εργατικό κίνημα έχει προτάσεις και εφικτή λύση. Για αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους, εφικτό την εποχή που 62 πάμπλουτοι σε όλο τον πλανήτη κατέχουν όσα 3,5 δισεκατομμύρια φτωχοί. Ασφάλιση και περίθαλψη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα. Για όλους, νέους, ανέργους, συνταξιούχους, Έλληνες και μετανάστες.

Να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. Ποινικές διώξεις για κάθε υπεύθυνο. Τζογάρετε τα δικά σας λεφτά στις μετοχές και όχι των εργαζόμενων! Από το 1970 ως το 2010 έχουν λεηλατηθεί 70 δις. Με το PSI και τα δομημένα ομόλογα χάθηκαν πάνω από 13 δις. Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άρπαξε τα διαθέσιμα για να πληρώσει το χρέος. Το ΤΑΠΙΛΤΑΤ έχασε σε 2 μήνες 40 εκ. Αντί για τις τράπεζες όπου δώσατε πάνω από 200 δις, επιστρέψτε τα χρωστούμενα στα ταμεία.
Αυξήσεις στους  μισθούς. Έτσι θα υπάρχουν πόροι για τα ταμεία. Προσλήψεις νέων συναδέλφων μέσω συλλογικών συμβάσεων, για να μειωθεί η ανεργία. Καμιά απόλυση πουθενά. Μείωση δραστική του χρόνου εργασίας, 7ωρο τώρα, για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
Αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Γιατί κανείς δε ζει με 500 -700€. Γιατί ο συνταξιούχος δεν είναι ζητιάνος, έχει ανάγκες και δικαιώματα. Είναι κομμάτι του μισθού μας και δεν το χαρίζουμε. Είναι ντροπή να κοπούν ΕΚΑΣ, επικουρικές και κύριες συντάξεις.
Σύνταξη στα 55 ή στα 30 χρόνια δουλειάς. Γιατί δεν θέλουμε να πεθάνουμε πριν βγούμε στη σύνταξη. Γιατί δεν είναι προνόμιο η σύνταξη στα 55 ή στα 60. Μια μητέρα 3 παιδιών δικαιούται να δουλέψει λιγότερο. Γιατί αν το όριο είναι στα 62 και στα 67, τα παιδιά μας δεν θα βρίσκουν δουλειά. Γιατί με τέτοια ανεργία και επισφάλεια, κανείς δεν θα συμπληρώνει 40 συνεχόμενα χρόνια εργασίας. Γιατί κανείς δεν θα προσλάβει κάποιον στα 60 ή στα 62. Άρα κανείς δεν θα πάρει πλήρη σύνταξη τελικά. Αυτός είναι ο στόχος τους.
Να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αυτοί άρχισαν να μειώνουν τις συντάξεις. Αυτοί αύξησαν σταδιακά τα όρια ηλικίας, στα 65 κ τα 67. Αυτοί κατήργησαν τα ευνοϊκά όρια για τις μητέρες, χαντάκωσαν τους «νέους» εργαζόμενους, μετά το 1993, το 2002 κλπ.
Όχι άλλα λεφτά στο χρέος! Παύση πληρωμών τώρα. Λεφτά για συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες και όχι στους τοκογλύφους. Το 1,8 δις που έκοψαν από τον προϋπολογισμό του 2016, το προορίζουν για το χρέος. Ρήξη επιτέλους με ΕΕ - Ευρώ. Έξω η Τρόικα, κάτω κ τα 3 μνημόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: