Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΕΤΕ

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

01-07-2016

Απευθυνόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο για ένα σοβαρό ζήτημα καταχρηστικής πρακτικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. 

Στις 23 Ιουνίου ζητήσαμε από τη γραμματεία του ΣΥΕΤΕ τα ονόματα των εκλεγμένων συναδέλφων των ΕΑΚ σε κάποιες διευθύνσεις. Αντί να μας χορηγηθούν, ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε πρώτα με το Γ. Γραμματέα του Συλλόγου. Ο ίδιος, μας ενημέρωσε ότι «υπάρχει κάποιο λεπτό ζήτημα» και πρώτα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Πρόεδρο. Τις επόμενες τρεις μέρες, υπήρχε κωλυσιεργία ότι δεν πρόλαβαν να συζητήσουν, ότι υπήρχαν άλλες δουλειές κλπ, και χθες 29 Ιούνη ο Γ. Γραμματέας μας παρέπεμψε στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος, παρότι παραδέχθηκε ότι δεν είναι κρυφό ζήτημα ποιοι έχουν εκλεγεί στις ΕΑΚ, ωστόσο αρνήθηκε τελικά να μας δώσει τη δυνατότητα να τα λάβουμε από τη Γραμματεία.

Συνάδελφοι, μπορεί να φαίνεται κάτι «μικρό» ή ανούσιο, όμως δεν είναι πρώτη φορά που υπάρχει σοβαρή αντιδημοκρατική διολίσθηση από πλευράς ηγεσίας του Συλλόγου και δεν μπορούμε να σιωπήσουμε.  Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι κανενός ή της εκάστοτε πλειοψηφίας. Υπάρχουν καταστατικά και κανόνες, και δικαιώματα σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα προβλεπόμενα, είτε τους αρέσει είτε όχι. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ευθύνη για την τήρηση του καταστατικού και την παραβίασή του, και κυρίως για το σεβασμό της βούλησης των συναδέλφων που έχουν αποφασίσει για το ποιους επιθυμούν να τους εκπροσωπούν στο συνδικαλιστικό όργανο.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η προκλητικά δυσμενής μεταχείριση που επιδεικνύουν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις, ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ, απέναντι στην κίνησή μας, έχει ένα όριο. Δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε στους συναδέλφους ότι ενώ υπάρχει εξαιρετική σύμπνοια και συνεργασία με τη Διοίκηση, δηλαδή τον εργοδότη μας, υπάρχει πόλεμος και επίθεση απέναντι σε μια ριζοσπαστική φωνή που παλεύει για τα δικαιώματα των συναδέλφων. Τόσο πολύ ενοχλεί η δράση μας, που προσπαθούν να τη δυσκολέψουν τόσο πολύ; 

Απαιτούμε να τηρηθεί απόλυτα η δημοκρατική διαδικασία και ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να έχουμε ίση πρόσβαση με όλους. Δεν ξεχνάμε, ότι απέναντι σε κάθε έννοια αναλογικής εκπροσώπησης, ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ έχουν πραξικοπηματικά αποφασίσει να μη δώσουν την απόσπαση που δικαιούμαστε βάσει εκλογικού αποτελέσματος, ενώ έχουν παραπάνω από ότι τους αντιστοιχούν η ΔΗΣΥΕ και η Ενιαία.  Και τώρα αρνούνται και το προφανές, ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν απόλυτη πρόσβαση στις ΕΑΚ στους χώρους δουλειάς. Αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με λιγότερης σημασίας θέματα, τη στιγμή που υπάρχει ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στους συναδέλφους. Τα φαινόμενα αυτά και οι εκφυλιστικές πρακτικές που ακολουθούν ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης και συκοφαντούν το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν θα τους ανεχτούμε άλλο. Όποιος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα ανέχεται αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα και σιωπά, είναι συνυπεύθυνος. Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχει ανάλογη αντιμετώπιση στο μέλλον. 

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Ξιφαρά Μαρία
Πανδή Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: