Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΘΕΣ/ΚΗΣ




Καταγγέλλουμε την  άγρια καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στην συγκέντρωση των εργαζόμενων και των επιτροπών αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. και στο Ρομπέν του Ξύλου μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας την 1η Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Ρ. Αντωνοπούλου, η οποία προφανώς εκφράζοντας την κυβερνητική πολιτική, δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Σε ελάχιστο χρόνο από το τέλος της συνάντησης οι εργαζόμενοι και οι επιτροπές δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία στην οποία υπήρξε χρήση χημικών, άγριοι ξυλοδαρμοί και δύο συλλήψεις, συναγωνιστές που λίγο μετά αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη, αγωνίζονται εδώ και 5 χρόνια με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου για την λειτουργία του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργάτες χωρίς  αφεντικά. Σε μια πόλη, όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, που κλονίζεται επί πολλά χρόνια από την ανεργία, με δεκάδες βιομηχανικές μονάδες να κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ δεν παρακολούθησε μοιρολατρικά τις εξελίξεις, αλλά διεκδίκησε ενεργό ρόλο με τη συμμετοχή των εργαζομένων και την επαναλειτουργία της παραγωγής χωρίς τα αφεντικά.

Ως Πρόταση Προοπτικής  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε κάθε αγώνα που θέλει να σπάσει τα δεσμά του υποταγμένου συνδικαλισμού, του "γνώριμου" δρόμου της αναποτελεσματικότητας, των "εξαιρέσεων", των απλών διαμαρτυριών. Οι αγώνες μας είναι κοινοί και συγκρούονται ταυτόχρονα με την καρδιά της πολιτικής των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ με το παράδειγμά τους συνδέουν τον αγώνα για την επιβίωση με τον απαραίτητο αγώνα για την ανατροπή.

Απέναντι στο ζήτημα της ανεργίας και της απλήρωτης δουλειάς, απάντησαν έμπρακτα με μορφές και διεκδικήσεις, στόχους και αγώνες, στην ανάγκη της επιβίωσης της εργατικής τάξης, σε σύνδεση με την προοπτική της ανατροπής της σύγχρονης χούντας του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, που είναι όρος για να ζήσουμε. 

Για τον κόσμο της δουλειάς, λύση δεν είναι μια δήθεν «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία» που προωθούν η Ε.Ε. και η κυβέρνηση, δηλαδή το μοίρασμα της φτώχειας μας. Η «κοινωνική οικονομία» είναι βασικό στοιχείο της "δέσμης ενεργειών" της ΕΕ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την υποκατάσταση βασικών δημόσιων λειτουργιών που διαλύουν λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. 

Ενάντια σε αυτή την προσπάθεια ενσωμάτωσης που υιοθετεί επιχειρηματικές πρακτικές, αναπαράγει τα ιδεολογήματα της αγοράς, ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ και όλοι οι εργατικοί ταξικοί αγώνες  στοχεύουν στην συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Παλεύουν και άμεσα για απαλλοτρίωση- δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των αφεντικών, ενάντια στις τράπεζες-τοκογλύφους, για τον εργατικό έλεγχο με βάση τις κοινωνικές ανάγκες σε συνδυασμό με την πάλη για την εξουσία των εργατών, για την ριζική αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων.

Για "να μπορεί να ζήσει ο εργάτης χωρίς αφεντικά" να πάρουμε τα εργοστάσια που εγκαταλείπουν, να ορίσουμε την κοινωνία, με τα δικά μας όργανα επιβολής, ενάντια στους καπιταλιστές, την τάξη και την πολιτική τους εξουσία. Για να περάσει ο πλούτος που παράγεται σήμερα σε αυτούς που τον παράγουν, κόντρα στη λογική που θέλει οι καπιταλιστές να καρπώνονται όλο τον πλούτο και οι εργαζόμενοι λίγα ψίχουλα.. 

Στηρίζουμε το Καραβάνι Αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να υποτάξουν έναν αγώνα που δείχνει έναν άλλο δρόμο εργατικής αλληλεγγύης, ανυπακοής και μαχητικής διεκδίκησης. Σε αυτόν τον δρόμο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να εκδηλώσουν την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και στους αλληλέγγυους. 

Η τρομοκρατία και η αυταρχικότητα της κυβέρνησης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Καλούμε τους συναδέλφους και κάθε εργατική συλλογικότητα, να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ που πραγματοποιούν κατάληψη έξω από το Υπουργείο Εργασίας.  Δεν έχουμε άλλο δρόμο  πέρα απ τον μαζικό, ανυποχώρητο ,ενωμένο και μαχητικό αγώνα!
4-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: