Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Δράση της Πρότασης Προοπτικής - Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

Την Τρίτη 27/9/2016 μέλη της Πρότασης Προοπτικής αγοράσαμε με χρήματα του σχήματος και παραδώσαμε σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια κ.α.) στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διατεθούν σε σχολεία που φοιτούν παιδιά προσφύγων από το Σκαραμαγκά και αλλού.
Στηρίζουμε ενεργά τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας και το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόρφωση, κόντρα σε λογικές γκετοποίησης και αποκλεισμών. Θεωρούμε καθήκον μας να διευκολύνουμε την παραμονή τους στη χώρα μας και την πρόσβασή τους στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που παρέχει ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.
Η κίνησή μας στέκεται αλληλέγγυα και θα παλέψει δίπλα σε όποιον χάνει τη δουλειά του, το σπίτι του, τον τόπο του, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας και ενάντια σε κάθε λογική φασισμού και μισαλλοδοξίας.
Ενάντια σε διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και προσφύγων, με κριτήριο την ταξική αλληλεγγύη, καλούμε και τους συναδέλφους -ισσες να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν για αυτούς που έχουν ανάγκη (ρουχισμό, σχολικά είδη), απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα που αναφέρονται στις ανακοινώσεις μας ή, εναλλακτικά, σε Συλλόγους εκπαιδευτικών είτε στις κατά τόπους Εργατικές Λέσχες.






Δεν υπάρχουν σχόλια: