Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Όχι άλλες απολύσεις στη Mellon Technologies!


Όχι άλλες απολύσεις στη Mellon Technologies!
Με συλλογικό και μαχητικό τρόπο να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία!


Με νωπές ακόμα τις απολύσεις του Μαΐου, η Mellon Technologies ξανά στο προσκήνιο με ακόμα ένα γύρο απολύσεων. Στις 31 Αυγούστου, η γνωστή πια εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη τις απολύσεις πετώντας στο δρόμο ακόμα 9 εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση. Μέσα στους απολυμένους μια γυναίκα με μωρό παιδί η οποία, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με την εργοδοτική ασυδοσία, αφού το Δεκέμβριο είχαν απολύσει τον άντρα της, γυναίκες άνω των 50 χρόνων για τις οποίες η εύρεση νέας εργασίας είναι ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα και μια γυναίκα με πρόβλημα υγείας, αλλά και ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Προσπαθώντας να τους χρυσώσει το χάπι, η εργοδοσία τους κάλεσε, αν θέλουν, να δώσουν συνεντεύξεις για την πιθανή επαναπρόσληψή τους στη θυγατρική της, τη Mellon Collection, ενώ ταυτόχρονα σε όσους και όσες αρνήθηκαν να υπογράψουν αμέσως τις απολύσεις τους, άφηναν υπονοούμενα ότι θα χάσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.
Η Mellon Technologies εφαρμόζει το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος να απολύει έναν συγκεκριμένο αριθμό κάθε μήνα, και το τηρεί στο  έπακρο!  Οι νέες απολύσεις και εκείνες στις 31 του περασμένου Μαΐου έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα 3 κύματα απολύσεων όπου εργαζόμενοι που είχαν παραχωρηθεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας είδαν τις συμβάσεις τους να μην ανανεώνονται, άλλοι 13 εργαζόμενοι απολύθηκαν παραμονή Χριστουγέννων, ενώ τον Απρίλη απολύθηκαν 17 εργαζόμενοι σε καταστήματα επαρχίας της Eurobank. Μια εταιρεία με χιλιάδες εργαζόμενους, έργα και συμβάσεις σε πολλές τράπεζες αλλά και μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, με τζίρο εκατομμυρίων, πρωταγωνιστεί στις αντεργατικές πρακτικές και εκμεταλλεύεται όλα τα σκανδαλώδη προνόμια που δίνουν στην εργοδοσία οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (απολύσεις, σχέσεις νοικιαζόμενης εργασίας, μειώσεις μισθών, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, κλπ). Κι όλα αυτά για να εξαθλιώσει και να εξατομικεύσει τους εργαζόμενους, να τους στερήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα (αποζημίωση, διεκδίκηση επαναπρόσληψης, συλλογικές συμβάσεις) ενώ ταυτόχρονα καταπιέζει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και την καθημερινότητά μας για να μας κρατήσει υποτελείς.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι όμως εκείνοι που θα πουν την τελευταία λέξη. Όλοι και όλες μαζί, ανεξαρτήτως τυπικής σχέσης εργασίας, ανεξαρτήτως σε πια θυγατρική μας κατατάσσει η εργοδοσία για τα δικά της συμφέροντα, πρέπει να οργανωθούμε συλλογικά και μαζικά. Και θα το κάνουμε γιατί οι απολύσεις των συναδέλφων μας δεν είναι δικό τους πρόβλημα και μόνο, είναι υπόθεση όλων μας. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν: συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς. Όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, θα παλέψουμε ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ψηφισμένους αλλά και τους νέους που έρχονται.
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και η εργοδοτική αυθαιρεσία από την επιχείρηση. Καλούμε τους εργαζόμενους να νικήσουν το φόβο και να αντιδράσουν οργανωμένα και συλλογικά. Με κινητοποιήσεις, συσπειρωμένοι στο νεοσύστατο επιχειρησιακό σωματείο, να διεκδικήσουμε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση και ανάκληση των απολύσεων.



Σύλλογος Εργαζομένων Mellon Technologies
Κεδρηνού 43, Αμπελόκηποι


Δεν υπάρχουν σχόλια: