Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Να αθωωθεί ο αγωνιστής φοιτητής που συνελήφθη στη μεγαλειώδη διαδήλωση της 12ης Φλεβάρη 2012!


Συμπαραστεκόμαστε στο φοιτητή Αντώνη Βουτσινό, που έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος με χαλκευμένες κατηγορίες που του προσήψαν αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Η προκλητική και αναίτια σύλληψη του συνδικαλιστή φοιτητή, μέλους τότε του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού της Αθήνας, Αντώνη Βουτσίνου έγινε το απόγευμα της Κυριακής στις 12/02/2012 κατά τη διάρκεια της  μεγαλειώδους πανεργατικής πανφοιτητικής παλλαϊκής διαδήλωσης, ενάντια στην υπογραφή του 2ου μνημονίου. Διαδήλωση που αποτέλεσε κορύφωση της 48ωρης απεργίας στις 10 & 11 Φεβρουαρίου. Στην  κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες λαού ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα πρωτοβάθμιων σωματείων, ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων, πλήθους φορέων, αλλά και των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.
Ο φοιτητής, γνωστός για τη δράση του στο φοιτητικό κίνημα, βρισκόταν στην κινητοποίηση εκείνη την ημέρα υλοποιώντας αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου του, ενάντια στη μαύρη μνημονιακή βαρβαρότητα που τσακίζει το λαό και τη νεολαία. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της αστυνομίας στους διαδηλωτές με χημικά, ξύλο και αναίτιες συλλήψεις. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης βρισκόταν μέσα στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στο οποίο έγινε άγρια επίθεση και συνελήφθη επί της πλατείας Συντάγματος ανάμεσα στις οδούς Βουλής και Νίκης. Ο όγκος των διαδηλωτών ήταν τεράστιος και οι δυνάμεις καταστολής επέβαλλαν στο κέντρο της Αθήνας  όργιο βίας και τρομοκρατίας με ξεκάθαρο στόχο εξ αρχής. Ήθελαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση των δεκάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ήθελαν να καταστείλουν τη μαχητικότητα και το μήνυμα ανυπακοής που έδωσε ο λαός ενάντια στο μαύρο μέτωπο εξουσίας και την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.
Προσήχθη σε δίκη με πολλούς ακόμα διαδηλωτές, που άλλοι αθωώθηκαν πρωτόδικα και άλλοι κρίθηκαν ένοχοι και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, και καταδικάστηκε με ανυπόστατες και αστήριχτες κατηγορίες, μεθόδευση που αποτελεί με σαφήνεια πολιτική δίωξη, ενέργεια καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα και αποτελεί αναγκαίο όρο για να «επιτύχουν οι στόχοι» της εκάστοτε Κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. Η επιδίωξή τους είναι σαφής: η τρομοκράτηση και η ποινικοποίηση των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων για να μπορούν ανενόχλητοι να σαρώσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αιώνων.
Στόχο αυτής της επίθεσης αποτελεί και το φοιτητικό κίνημα, που εκατοντάδες αγωνιστές του συλλαμβάνονται και με πλαστές κατηγορίες ποινικοποιείται η ασυμβίβαστη πολιτική τους δράση. Για αυτό και επιτέθηκαν βίαια σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, τα οποία διαδήλωναν ειρηνικά για ώρες μπροστά από τη Βουλή, στα οποία βρισκόταν και ο Αντώνης Βουτσινός. Η προσπάθεια τους είναι να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους, να τους κρατούν σε ομηρία, να τρομοκρατήσουν το λαό, να απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση, για να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της εκάστοτε Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
 Οι διώξεις για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Η σύλληψη του φοιτητή είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας και θα σταθούμε αποφασιστικά δίπλα του.

Απαιτούμε :

Άμεση απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες που βαραίνουν άδικα το φοιτητή Αντώνη  Βουτσίνο και παύση κάθε δίωξης σε βάρος του.
18-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: