Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η ολοκλήρωση της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην AGC Equity Partners  για λογαριασμό αραβικών funds με αντίτιμο μόλις 393 εκατ. ευρώ, παρόλο που συνοδεύτηκε από δηλώσεις εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας για τον δρόμο ανάπτυξης που ανοίγεται, φαίνεται πως περνάει μέσα από την ανεργία των εργαζομένων.

Σήμερα στον Αστέρα εργάζονται περίπου 650 υπάλληλοι και 350 σε συνεργαζόμενες εταιρίες (προμηθευτές κ.λ.π). Η λειτουργία του ξενοδοχείου διακόπτεται για εκτεταμένη ανακαίνιση 18 μηνών και οι περίπου 1000 εργαζόμενοι δεν έχουν διασφαλίσει την εργασία τους αφού μέχρι τώρα μοναδική πρόταση του δικηγόρου των επενδυτών είναι η «εθελούσια έξοδος» διάρκειας μιας ημέρας (αποζημίωση απόλυσης συν ένα μικρό ποσοστό 2-10% επιπλέον) μόνο όμως για τους υπαλλήλους που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου (δηλαδή περίπου 200), εγκαταλείποντας στην τύχη τους εκατοντάδες εποχικά εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους που μετά την χθεσινή 24ωρη απεργία συνεχίζεται από αύριο και αποκτά χαρακτήρα διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: