Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Συμπαράσταση στους απολυμένους του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους 8 από τους 9 εργαζομένους του πολιτιστικού κέντρου του ΟΤΕ, που απολύθηκαν εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά , τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων!

   Οι συνδικαλιστικοί και πολύ περισσότερο πολιτιστικοί φορείς όπως το Π.Κ εργαζομένων ΟΤΕ, από τις βασικές αρχές λειτουργίας τους έχουν την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων, κάτι που έχουν ξεχάσει οι εργοδοτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ που τα διοικούν.
 Οι απολύσεις των 8 εργαζόμενων που εργάζονταν από 10 μέχρι 20 χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε όλες τις δραστηριότητες του Π.Κ έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις αρχές του εργατικού πολιτισμού και προσβάλουν βάναυσα τις βασικές αξίες κάθε εργαζόμενου.
   Η ενέργεια αυτή και ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αιφνιδιαστικά παραμονή πρωτοχρονιάς χωρίς καμία διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό, χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση και απόφαση του Δ.Σ και της συνέλευσης αντιπροσώπων, με την παρασκηνιακή εμπλοκή της εργοδοσίας της Deutsche Telekom που πλήρωσε τις αποζημιώσεις απολύσεων, δεν είναι μόνο παράνομη αλλά προσβάλει και την ιστορία ενός φορέα που προάγει τον πολιτισμό ευρύτερα για πάνω από μισό αιώνα και την μνήμη όσων διαχρονικά συνέβαλαν σ’ αυτή την πορεία.
   Οι υπηρεσίες των 8 εργαζομένων ήταν γνωστές και εμφανείς και σε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους εκτός ΟΤΕ που συμμετείχαμε στην παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών βραδιών, εκδρομών κ.λ.π. γι’ αυτό θεωρούμε απαράδεκτο και χυδαίο τον ισχυρισμό που διατυπώθηκε ότι το Π.Κ θα πάψει να ασχολείται με «επιχειρηματικές δραστηριότητες»!!!
   Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι λόγοι που επικαλούνται για δήθεν οικονομικά προβλήματα του Π.Κ είναι εντελώς προσχηματικοί και υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, με την εμπλοκή της Διοίκησης της D.T, που ανατρέπουν και τις ίδιες τις αρχές και τους σκοπούς του Π.Κ. Είναι εμφανές ότι σκοπεύουν να αντικαταστήσουν την εργασία των 8 εργαζόμενων με υπηρεσίες outsourcing.
 Δεν θα πάψουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο ή συλλογικότητα που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται, και για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, για να μην είμαστε αναλώσιμοι.

Η αντισυνδικαλιστική αυτή ενέργεια είναι πρωτοφανής και δεν πρέπει να περάσει!

   Απαιτούμε:
Ø  Την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων.
Ø  Την άμεση ενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας και την επαναφορά των 8 εργαζόμενων στην εργασία τους από την οποία απομακρύνθηκαν παράνομα.


Η ελπίδα βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη!
 21-2-2017
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: