Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ΔΗΣΥΕ τάσσεται ανοιχτά υπέρ του Επαγγελματικού Ταμείου


-->


Σε προπαγανδιστές της πρότασης της Τράπεζας για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ έχουν εξελιχτεί οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ, στις προεκλογικές περιοδείες στα καταστήματα και τις διευθύνσεις. 

Οι υποψήφιοι της ΔΗΣΥΕ(ΠΑΣΚΕ), έχουν αρχίσει να στρώνουν το έδαφος για τη συμφωνία τους στην πρόταση της Διοίκησης, προπαγανδίζοντας ανοιχτά ότι “το νέο επαγγελματικό ταμείο είναι βιώσιμο και μπορεί να δίνει επικουρικές συντάξεις άνω των 200 ευρώ, ενώ ο ΛΕΠΕΤΕ έχει πεθάνει και δεν λένε οι συνταξιούχοι να το καταλάβουν”!


Οι συνάδελφοι ακούνε εμβρόντητοι τους συνδικαλιστές να μιλούν απαξιωτικά για τους συνταξιούχους, αντίστοιχα με τα παπαγαλάκια τύπου Καψή και τα πληρωμένα δημοσιεύματα από την τράπεζα, ότι “αυτοί φταίνε που έκαναν μεγάλο φαγοπότι, και  παίρνουν πάνω από 1000 εως 1500 το μήνα, ζουν δε και μέχρι τα 90 κάποιοι κλπ “. 


Είναι έτοιμοι να κάνουν δώρο την υψηλή εργατική μας εισφορά που τόσα χρόνια πληρώνουμε οι εν ενεργεία στην ΕΤΕ, και να τη γλιτώσουν από εκατομμύρια!  Δικαιολογούν μάλιστα την Τράπεζα, ότι δήθεν είναι δεμένα τα χέρια του Φραγκιαδάκη γιατί έρχονται εντολές άνωθεν, κι αφού δεν μπαίνουν νέες εισφορές , για να καταλήξουν στο γνωστό ποίημα “πάλι καλά που έχουμε δουλειά, ενώ έξω είναι τραγικά” που μας λένε κάθε φορά που καλούμαστε να χάσουμε κάποιο κεκτημένο.


Μήπως θα αρχίζουν να λένε ότι πρέπει να κοπούν κι οι μισθοί μας, όπως διεμήνυσε ο Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος κ. Μυλωνάς στην ετήσια συνάντηση των διευθυντών πριν λίγες μέρες;


Έτσι εξηγείται ότι στο προεκλογικό φυλλάδιο της ΔΗΣΥΕ δεν υπάρχει καμιά αναφορά στην πρόταση της Τράπεζας για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ και δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, και μιλούν αόριστα για κάποια “βιώσιμη λύση”. Αυτό ακριβώς που μας λέει κι η Διοίκηση Φραγκιαδάκη, για να αποδεχτούμε την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την εξίσωση όλων προς τα κάτω για επικουρική – ψίχουλο 50 ευρώ. 


Έτσι εξηγείται, επίσης, που ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, Αρβανίτης, στέλεχος της ΔΗΣΥΕ , στη συνάντηση των διευθυντών, δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα στο εν λόγω θέμα.



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Δεν μας κάνει εντύπωση, που προεκλογικά η ΔΗΣΥΕ αναφέρει ευθαρσώς ότι αν επανεκλεγεί θα εκχωρήσει τα δικαιώματά μας στο ΛΕΠΕΤΕ, για να μην κατηγορηθεί ότι “άλλα έλεγαν πριν, άλλα λένε μετά τις εκλογές”. 


Το λένε καθαρά, είναι υπέρ του επαγγελματικού ταμείου, που συστήθηκε βάσει του ν. Ρέππα το 2002 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Είναι υπέρ του επαγγελματικού ταμείου, που ο συνάδελφος διευθυντής Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ και υποψήφιος με τη ΔΗΣΥΕ, υπέγραψε πριν 1 μήνα με το ΣΕΒ στα πλαίσια της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Πόσο πιο καθαρά να το πουν; Χαρίζουν και το ΛΕΠΕΤΕ στην Τράπεζα, πουλώντας τους αγώνες μας, βάζοντας πλάτη στο σχέδιο της Τράπεζας. 


Υπενθυμίζουμε ότι η ίδρυση επαγγελματικού ταμείου προϋποθέτει πρώτα την ένταξη της επικούρησης στο ΕΤΕΑΕΠ (δηλ. θα δίνουμε διπλή εισφορά, ενώ η Τράπεζα θα γλιτώσει εκατομμύρια), πράγμα που πιθανότατα βάση νόμου θα συμπαρασύρει και το Εφάπαξ (δηλαδή το Ταμείο Αυτασφάλειας)! Μήπως μετά ακολουθήσει και κάποια αναλογική μελέτη , που να κουρέψει και τους εθελούσιους του …2016, όπως έγινε το 2013 με την ψήφο στο Αυτασφάλειας από ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ;;; Όλα τα περιμένουμε από την εργοδοσία και τους πρόθυμους συνδικαλιστές…


Εμείς λέμε: Καμία υποχώρηση, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Λεφτά υπάρχουν, αλλά θέλουν να τα κόψουν από εμάς για να τα τρώνε άλλοι: οι εταιρείες, τα ακίνητα, οι ανακαινίσεις, οι εργολάβοι και οι μεγαλοπειχειρηματίες με δανεικά κι αγύριστα, οι καναλάρχες κι οι διαφημιστές, οι εκατοντάδες μεγαλοσύμβουλοι που απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς κ.λπ.


Το θράσος των συνδικαλιστών της ΔΗΣΥΕ-ΠΑΣΚΕ, πρέπει να απαντηθεί από τους συναδέλφους: καμία ψήφο στους εκχωρητές των δικαιωμάτων μας!



ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ!

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝΣ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ!



ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας




Δεν υπάρχουν σχόλια: