Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιζόμενους φοιτητές




ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Την Πέμπτη 10/10/2013, ημέρα αντιφασιστικής συναυλίας που διοργάνωναν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια του αντιφασιστικού κινήματος που ξέσπασε μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλος της φασιστικής οργάνωσης ¨Χρυσής Αυγής¨, πραγματοποιήθηκε μια αναίτια επίθεση της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων σε περαστικούς και παρευρισκόμενους. Αποτέλεσμα ήταν η άνευ λόγου σύλληψη δύο μελών του φοιτητικού κινήματος και του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής Αθήνας, του Χρήστου Μ. και Γιάννη Στ.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια της βίαιης καταστολής και στοχοποίησης του αντιφασιστικού κινήματος και της αγωνιζόμενης νεολαίας. Οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόρροια της αντιλαϊκής επίθεσης που βιώνουμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είτε αυτή εκφραζόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είτε την τωρινή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλαμβάνουν συνδικαλιστές και φοιτητές, χτυπούν διαδηλώσεις εκπαιδευτικών και απεργών, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Το δόγμα της καταστολής και του αυταρχισμού έρχεται για να εξασφαλίσει την ομαλή συνέχιση αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών απέναντι σε οποιαδήποτε αντίσταση δημιουργείται, ιδιαίτερα απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα, αφού ο φασισμός πάντα χρησιμοποιούνταν σαν μέσο καταστολής και παραπλάνησης του ευρύτερου λαϊκού κινήματος.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλλεται με δίκες και συλλήψεις! Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΒΑΣΙΜΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

29-1-19


Δεν υπάρχουν σχόλια: