Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για τις απολύσεις συναδέλφων μας στην ΕΤΕ και κάλεσμα στη στάση εργασίας 29/11


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Η ΕΤΕ απολύει μαζικά εργαζομένους των 700 ευρώ!

Νέες απολύσεις συναδέλφων μέσω εταιρειών γίνονται τις τελευταίες μέρες στην Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, από τις 25/11 απολύθηκαν 18 συνάδελφοι που εργάζονταν έως και 15 χρόνια μέσω ICAP στην Εθνική, και από τον Αύγουστο σε όλη την Ελλάδα έχουν απολυθεί 50 εργαζόμενοι.
Αφού τόσα χρόνια η Εθνική εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το σύγχρονο δουλεμπόριο, δηλαδή τη δουλειά μέσω ενοικίασης από εταιρεία, τώρα πετάει στο δρόμο συναδέλφους που δούλεψαν δίπλα μας και έκαναν την ίδια δουλειά χωρίς δικαιώματα, με ατομική σύμβαση, και μισθούς 600 -700 ευρώ. Σπέρνουν τον τρόμο στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα απολύσουν κι άλλους σταδιακά ως τέλος του χρόνου, με τη γνωστή τακτική των εργοδοτών να απολύουν ως 31/12 για να μην έχουν μισθολογικά δικαιώματα τη νέα χρονιά.
Λένε ότι μειώνουν το κόστος! Κόστος είναι οι συμβάσεις που υπογράφουν με τις εταιρείες αυτές, εδώ και χρόνια καταγγέλλαμε ότι ήταν συμβάσεις εκατομμυρίων με κάποιες εταιρείες να έχουν κερδίσει χοντρά λεφτά (MELLON, ICAP, ACTION LINE κλπ) και να δίνουν στους εργαζόμενους μισθούς πείνας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε πολλές περιπτώσεις. Και τώρα, κι οι εταιρείες αυτές μετακυλούν το κόστος στους εργαζόμενους απολύοντάς τους. Εθνική και εταιρείες έχουν την ίδια αντεργατική πολιτική.
Τη στιγμή που προσλαμβάνουν μαζικά στελέχη χιλιάδων ευρώ, απολύουν μαζικά ενοικιαζόμενους. Τελικά τους ανακυκλώνουν για να μην αποκτούν πολλά δικαιώματα, αφού τον Οκτώβρη προσέλαβαν άλλους σε κάποιες μονάδες. Αντί να εντάξουν τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους που έχουν εργαστεί σκληρά τόσα χρόνια, τους απολύουν και ετοιμάζονται να βολέψουν εκατοντάδες γιάπηδες και δικά τους παιδιά μέσω του νέου κανονισμού εργασίας! Είναι πρόκληση και ντροπή.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Εδώ και 15 χρόνια παρακολουθούμε το φαινόμενο της ενοικιαζόμενης εργασίας στην ΕΤΕ, που από λίγες δεκάδες εργάζονται σήμερα πάνω από 1100 συνάδελφοι με αυτό το καθεστώς στην τράπεζα. Φαινόταν πού πάει το πράγμα. Καλούσαμε τους συναδέλφους σε οργάνωση και αγώνα, σε όλα τα κατά καιρούς κύματα απολύσεων, να σπάσει ο φόβος και να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται: δουλειά με δικαιώματα, συλλογική σύμβαση, καμιά διάκριση εις βάρος τους. Αποδεικνύεται ότι ο εργοδότης, μετά το ξεζούμισμα, τις αλλαγές συμβάσεων και τις μειώσεις μισθών, θα κάνει και απολύσεις, δεν σταματούν στα λίγα, ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ! Απολύουν όχι όποιον απεργεί, αλλά όσους δεν απεργούν και δεν δρουν!
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ, που τόσα χρόνια δεν είπε κουβέντα και αποδέχτηκε πλήρως αυτό το καθεστώς, αφήνοντας ασυνδικάλιστους τους εργαζόμενους, είναι συνένοχος. Απλά βόλεψαν κάποια δικά τους παιδιά μέσω εταιρειών.
Χαιρετίζουμε τη μαζική Γ. Συνέλευση των ενοικιαζόμενων συναδέλφων στο κτίριο Πειραιώς την 27/11 και το κάλεσμα για 24ωρη απεργία στις 29/11, πρέπει οι ενοικιαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά. Μόνο με αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας! Καλούμε τις ΕΑΚ σε κάθε χώρο να πάρουν πάνω τους την υπόθεση. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Συμμετέχουμε και καλούμε στην 3ωρη στάση εργασίας (7.45-10.45) που προκηρύχθηκε από επιχειρησιακά σωματεία στην Εθνική.
28/11/2019
6980925499, 6947724051, 18767, 23218, 83913, 19923, 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: