Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Εξελίξεις στον Κανονισμό Εργασίας



Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές και ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα των αλλαγών που θέλει η Τράπεζα στον Κανονισμό Εργασίας. 

Πριν λίγες μέρες η Διοίκηση έδωσε στο Σύλλογο τις προτάσεις της πιο ολοκληρωμένα, με σχέδια νέων Κανονισμών:

- Εργασίας (διαγράφεται ο μισός προηγούμενος!!!), 
- Ανάπτυξης και Επαγγελματικής Εξέλιξης,
- Αμοιβών κ μισθολογικών αυξήσεων. 

Παράλληλα, όπως είχαμε αναφέρει στην τελευταία μας ανακοίνωση, έχουν δώσει και σχέδιο νέου κανονισμού διοίκησης της απόδοσης αντί του παλιού Κανονισμού Αξιολόγησης, που είναι αξιολόγηση βάσει στόχων καθαρά και πλήρης σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας!

Με δυο λόγια, με αυτές τις προτάσεις επιδιώκουν να καταργήσουν τους βαθμούς, τα κλιμάκια, τις οργανικές θέσεις, τις προαγωγές κατ αρχαιότητα, τα μισά επιδόματα (π.χ. ευθύνης, εξειδικευμένου προσωπικού), και το δημόσιο διαγωνισμό προσλήψεων. Θα προσλαμβάνουν όποιον θέλουν με συνέντευξη – ο θρίαμβος της αξιοκρατίας!- , θα τον τοποθετούν όπου θέλουν, θα δίνουν προαγωγές και αυξήσεις όποτε, όσο και σε όποιον θέλουν, με λίγους και εκλεκτούς να απολαμβάνουν προνόμια όταν η πλειοψηφία θα είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι!

Αντί ο ΣΥΕΤΕ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, όπως οφείλει, με τις εκατοντάδες υπογραφές και κείμενα εργαζομένων που τη ζητούσαν από το καλοκαίρι, αντί να ενημερώσει τους εργαζόμενους, να επιδιώξει άμεση αγωνιστική συλλογική απάντηση και να επιστρέψει ως απαράδεκτα όλα αυτά τα κείμενα, κάθεται και διαπραγματεύεται με επιτροπές και κρατάει κρυφά τα κείμενα από τους εργαζόμενους δήθεν για να υποβαθμίσει τη σημασία τους! Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί το κλασικό μοτίβο να παρουσιάσουν ως νίκη το ότι υπέγραψαν τα μισά και απέκρουσαν τα άλλα μισά κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Διοίκησης (που είναι δεδομένες).

Δηλώνουμε προς την Τράπεζα και το Σύλλογο ότι ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ! Από πλευράς μας, δεδομένης και της διάθεσης των εργαζόμενων όπως φάνηκε και στις 3 απεργίες από τον Ιούνιο και μετά, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να έχουν λόγο και να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν αυτή την αντεργατική τομή που συντελείται στην τράπεζα, και για την οποία είχαμε προειδοποιήσει το καλοκαίρι τις 3 παρατάξεις (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ) που υπέγραφαν το άρθρο για επιτροπή ως τέλη Νοεμβρίου. 

Θα εκδώσουμε σε λίγες μέρες αναλυτική ανακοίνωση και θα πάρουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Καλούμε τους εργαζομένους σε επαγρύπνηση και δράση!

19-11-2019



6980925499, 6947724051, 18767, 23218, 83913, 19923, 34507

Δεν υπάρχουν σχόλια: