Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους συμβασιούχους και συνδικαλιστές που απολύει το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής εν μέσω πανδημίας!

Η κίνησή μας έστειλε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την παρακάτω ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους μας. 




Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους συμβασιούχους και συνδικαλιστές που απολύει το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής εν μέσω πανδημίας!

Με απύθμενο θράσος η κυβέρνηση απέλυσε 16 εργαζόμενους συμβασιούχους στην υπηρεσία ασύλου. Οι απολύσεις αυτές ανακοινώθηκαν μόλις 1 μέρα πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων για τις 23/4 και την εξαγγελμένη απεργία διαρκείας τους.
Η πολιτική αλητεία της κυβέρνησης και του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί:
· έχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης μια και εξαίρεσαν από την ανανέωση των συμβάσεων την οποία ανακοίνωσαν, δεκαέξι εργαζόμενους/ες, ανάμεσά τους την Πρόεδρο του σωματείου καθώς και εργαζόμενους που είχαν πρωτοστατήσει στην ίδρυση του σωματείου και τη μαχητική δράση του.
· ο  Υπουργός Μηταράκης ανακοινώνει θρασύτατα ψέμματα, δήθεν ότι ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις με στόχο να διασπάσει τους εργαζόμενους παραμονή της απεργίας και να οδηγήσει σε απεργοσπασία τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται!  
 Η απόλυση των Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου εν μέσω κορονοϊού αποτελεί casus belli για όλους τους εργαζόμενους. Πετούν  τους εργαζόμενους στο δρόμο, ενώ επικρατούν γενικευμένες συνθήκες ανασφάλειας και εκτεταμένης ανεργίας ενώ επιδιώκει να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση και το ίδιο το σωματείο απολύοντας την πρόεδρό του.  
Πέραν τούτου με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και τη θεσμική του μνήμη. Την ίδια στιγμή, απαιτεί από τους/ις εργαζόμενους/ες αύξηση της παραγωγικότητας και εντατικοποίηση της εργασίας, προκειμένου να περιφέρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αριθμούς αποδοτικότητας στο προσφυγικό ζήτημα.
Μετά την ανακοίνωση των απολύσεων, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου προχώρησε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με τηλεδιάσκεψη με μαζική συμμετοχή και αποφάσισε μετά την 24ωρη την Πέμπτη 23/4 να συνεχίσει την Παρασκευή 25/4 με απεργία διαρκείας διεκδικώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις, την ανανέωση  όλων των συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα. 
Στεκόμαστε στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου και του σωματείου τους αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά.
23-4-2020
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: