Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στην Αμερική



Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στην Αμερική



«Θα βρίσκομαι παντού μέσα στο σκοτάδι. Θα βρίσκομαι εκεί όπου δίνουν μάχη για να φάνε οι πεινασμένοι. Θα βρίσκομαι εκεί όπου ο μπάτσος δέρνει τον ανήμπορο. Θα βρίσκομαι εκεί όπου οι άνθρωποι φωνάζουν επειδή είναι έξαλλοι και δεν αντέχουν άλλο. Αλλά θα βρίσκομαι και εκεί όπου τα παιδιά γελούν επειδή πεινούν μα ξέρουν ότι το δείπνο τα περιμένει. Και θα βρίσκομαι εκεί όταν οι άνθρωποι θα τρώνε τους δικούς τους καρπούς και θα ζουν στα σπίτια που οι ίδιοι έφτιαξαν. Θα βρίσκομαι εκεί…” 

Τα σταφύλια της οργής, Τζων Στάιμπεκ



Συγκλονίζονται αυτές τις μέρες οι βορειοαμερικανικές μεγαλουπόλεις από μαζικότατες διαδηλώσεις μετά τη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία. Η κυβέρνηση Τραμπ αντί να καταδικάσει το αποτρόπαιο έγκλημα, απαγορεύει την κυκλοφορία σε δεκάδες πόλεις και βρίζει το λαό, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει το κίνημα και να κινήσει τα αντανακλαστικά φόβου των λευκών. Χρησιμοποιεί ακροδεξιά φασιστική φρασεολογία και αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση. Οι διαδηλωτές ήδη μετρούν νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες. Ο Τραμπ κλιμακώνει την επίθεση έχοντας αναπτύξει την εθνοφρουρά στους δρόμους. Εδώ και 10 μέρες, ο εξεγερμένος αμερικανικός λαός διαδηλώνει, και η αμερικανική πολιτεία απαντά με βίαιη καταστολή. Οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε 140 πόλεις. 

Η οργή αυτή είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Πυροδοτείται όχι μόνο από τον εμετικό κρατικό και γενικά τον καθεστωτικό ρατσισμό που ανέκαθεν δηλητηριάζει την κοινωνία των ΗΠΑ. Οι στατιστικές λένε ότι ένα στα 1000 παιδιά μαύρων μπορεί να πεθάνει από σφαίρα αστυνομικού. Η ατιμωρησία απέναντι στους αστυνομικούς είναι παραπάνω από προκλητική. Ο δίκαιος ξεσηκωμός των φτωχών της Αμερικής οφείλεται επίσης στη ραγδαία εξαθλίωση που σαρώνει την κοινωνική πλειοψηφία εν μέσω μιας σοβαρότατης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, οι Αφροαμερικανοί, οι Ισπανόφωνοι πλήττονται «προνομιακά» τόσο από την επιδημία όσο και από την ανεργία. 

Η οργή τους ξεχειλίζει καθώς βλέπουν από την μία πάνοπλες δυνάμεις καταστολής εναντίον τους με αστυνομικούς και εθνοφρουρούς «Ρόμποκοπ» και από την άλλη ένα ανύπαρκτο σύστημα περίθαλψης με εξαθλιωμένους νοσηλευτές που αναγκάζονται να φορούν σακούλες σκουπιδιών λόγω έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας. Καθώς βλέπουν πως το ίδιο βάρβαρο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό κράτος βομβαρδίζει και δολοφονεί άλλους λαούς σε άλλες χώρες, τώρα δολοφονεί και καταστέλλει τον ίδιο του τον λαό. Καθώς βλέπουν την κυβέρνηση Τραμπ από την μια να δωρίζει τρισεκατομμύρια δολάρια στις μεγάλες καπιταλιστικές εταιρείες και από την άλλη να στέλνει εκατομμύρια ανθρώπων στα συσσίτια και να τους πυροβολεί με ελαστικές σφαίρες αλλά και με πραγματικά πυρά όταν διαδηλώνουν . 

Η καρδιά μας χτυπάει δίπλα στα αδέρφια μας στην Αμερική. Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους διαδηλωτές των ΗΠΑ. Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός και ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Κάτω το σύστημα που γεννάει την φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή και τον πόλεμο. Δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα. Τώρα περισσότερο από ποτέ ταιριάζει το σύνθημα: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

6980925499, 6947724051, 694425544, 18767, 23218, 19923


Δεν υπάρχουν σχόλια: