Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής






7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ…


Η Χρυσή Αυγή είναι η γνωστή εγκληματική οργάνωση που για πολλά χρόνια εξαπέλυε δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, πρόσφυγες, αντιφασίστες και συνδικαλιστές. Τα πορίσματα που βγήκαν καθόλη τη διάρκεια της δίκης άλλωστε αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για παραστρατιωτική νεοναζιστική οργάνωση που έσπερνε τον τρόμο στις γειτονιές και σχεδίαζε στρατηγικά τις επιθέσεις της. Από τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μέχρι και τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή έχει δείξει ξεκάθαρα το πρόσωπό της.



Η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών. Δεν ξεχνάμε τις ψήφους τους στο κοινοβούλιο υπέρ των εφοπλιστών, όπου αποκαλύπτονταν η πραγματική τους στόχευση.

Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της. Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
 
Θα καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, κάτω από το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού, ως εγκληματική οργάνωση ή θα πάρουν συγχωροχάρτι με μια απόφαση που θα τους ρίχνει στα μαλακά, όπως προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας;  Θα πάνε φυλακή όλοι οι νεοναζί για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους ή θα τους δοθεί μια νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους; Θα διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα ή θα της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία την δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία-ορμητήρια;
 
Το αντιφασιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, λαός και νεολαία, το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως διαμορφώθηκε και στη πολύχρονη δικαστική διαδικασία όπου αποδείχθηκε πλήρως το δολοφονικό έργο της Χ.Α. με την καθοδήγηση της ηγεσίας της, δεν θα δεχτεί παρά μόνο την παραδειγματική καταδίκη όλων των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις επιχειρήσεις σκούπα και τις παράνομες απελάσεις – «επαναπροωθήσεις» μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, ανοίγουν το δρόμο για επιθέσεις φασιστικών συμμοριών, συχνά με την κάλυψη της ίδιας της αστυνομίας και του λιμενικού, από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας και το Τυμπάκι στη Κρήτη. Θέλουν να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες πρόσφυγες. Την ίδια ώρα ποντάρουν στον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου για να χύσουν εθνικιστικό δηλητήριο. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού», διαδίδοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία.
 
Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η αναμέτρηση με το φασισμό, την δολοφονική του “ιδεολογία” και πρακτική γίνεται στο δρόμο των αγώνων που υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν γίνεται ούτε με συμβολικές δράσεις, ούτε με σπόνσορες και χορηγούς, ούτε με προστάτες κόμματα και μηχανισμούς του κράτους. Και σίγουρα ευθύνες υπάρχουν και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη βουλή, και τον Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο της  Αθήνας. Η ευθύνη για την εξαφάνιση των φασιστών είναι επομένως συλλογική υπόθεση.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στις αντιλήψεις του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και   καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς μας και στις γειτονιές μας. Είναι προκλητικό να συλλαμβάνονται αυτές τις ημέρες αγωνιστές που σβήνουν τις σβάστικες! Η καταδίκη της ΧΑ θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.
 
Ξέρουμε καλά ότι για να μη θρηνήσουμε ξανά απώλειες από το φασισμό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα αποτυπώματα της ασυμβίβαστης πάλης που χάραξαν σε δρόμους, τοίχους, πλατείες και σοκάκια της πόλης οι αγωνιστές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όταν αναμετρήθηκαν στα ίσα με το θηρίο, για να διεκδικήσουν μία ελεύθερη ζωή.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή! 

Η ημέρα αυτή πρέπει να βρει την εργατική τάξη , ειδικά στην Αττική, στους δρόμους και στα δικαστήρια. Να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα στο κράτος και την αστική δικαιοσύνη, αλλά και στους νοσταλγούς του Χίτλερ ότι είναι ανεπιθύμητοι. Καλούμε την ΟΤΟΕ αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία των τραπεζών να προκηρύξουν 24ωρη απεργία στις 7/10 και να καλέσουν σε συγκέντρωση στην κινητοποίηση έξω από το Εφετείο στις 9:30π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/10/2020 9.30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/, τηλ 6947724051 






Δεν υπάρχουν σχόλια: