Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ψήφισμα Μετάθεσης Προέδρου ΣΥΔΑΠΤΤ

 


Η μετάθεση της Προέδρου του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα από τη Διεύθυνση Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία εργάζεται και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά,  στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ICAP, που είναι ο άμεσος εργοδότης της, είναι καθαρά μια απαράδεκτη εκδικητική ενέργεια της Διοίκησης της ΕΤΕ. Πρόκειται καθαρά για βλαπτική μεταβολή, (αφού η συναδέλφισσα είναι τραπεζοϋπάλληλος,) και στοχευμένη άσκηση διευθυντικού δικαιώματος, και όχι κάποιου είδους οργανωτικής αλλαγής που θα επηρέαζε άλλωστε περισσότερους εργαζόμενους.

Στην περίοδο της πανδημίας υπήρξε παρέμβαση για τη δυσμενή μεταχείριση των ενοικιαζόμενων συναδέλφων στην τράπεζα σε θέματα προστασίας της Υγείας (άδειες ειδικού σκοπού, τεστ για τον κορονοϊό),  κάτι που προφανώς ενόχλησε την Τράπεζα, όπως την ενοχλεί οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια ανάδειξης και απόκρουσης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.

Η Εθνική ασκεί εργοδοτική τρομοκρατία εδώ και χρόνια στους ενοικιαζόμενους συναδέλφους μας, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκβιασμούς “όποιος απεργήσει, θα απολυθεί”, “ αν δεν υπογράψετε μείωση μισθού, θα απολυθείτε “ κλπ. Τους θέλει όμηρους, χωρίς δικαιώματα, για να μη διεκδικήσουν το αυτονόητο που δικαιούνται: την εξίσωσή τους με το υπόλοιπο προσωπικό.

Και πριν 7 χρόνια είχαν προσπαθήσει να μεταθέσουν τον Πρόεδρο του ΣΥΔΑΠΤΤ, όμως δεν τα κατάφεραν εξαιτίας της μεγάλης αντίδρασης. Και τότε είχαμε καταγγείλει ξεκάθαρα τη Διοίκηση της ΕΤΕ.

Με την Πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου έχουμε βρεθεί δίπλα δίπλα σε πορείες, απεργιακές περιφρουρήσεις, κι έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι σε πολλούς αγώνες τους, όπως για την ανάκληση απολύσεων. Θεωρούμε ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι ακηδεμόνευτος από κόμματα, και από κυβερνήσεις ακόμη περισσότερο, κι από αυτό δεν εξαιρείται κανένα σωματείο γιατί οι συνέπειες είναι αρνητικές για όλους μας.

Απαιτούμε την παραμονή της Προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ στη θέση εργασίας της. Ο κοινός εχθρός πρέπει να μας βρει κοινά αντιμέτωπους στην εκμετάλλευση και την αυθαιρεσία που ασκεί. Η εργοδοτική τρομοκρατία στις τράπεζες πρέπει να βρει απάντηση!

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ

29-9-2020

e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: