Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Τα στοιχεία για το ΤΥΠΕΤ είναι αμείλικτα - Μόνη επιλογή ο αγώνας για να το σώσουμε


 Δημοσιεύουμε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής του ΤΥΠΕΤ που ετοιμάστηκε το Σεπτέμβρη ενόψει της ΓΣ που το ΔΣ ανέβαλε. Όσα αναφέραμε πριν λίγες μέρες στην ανακοίνωση - καταγγελία αποδεικνύονται με τα στοιχεία, ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Το 2019 το οργανικό έλλειμμα ανήλθε σε 7 εκ ευρώ, από 6 εκ ευρώ το 2018.

- Ο προυπολογισμός για το 2020 είναι επίσης ζημιογόνος, με έλλειμμα 7 εκ ευρώ. 

-Στις 31/8/2020 το Ταμείο χρωστάει 31 εκ ευρώ σε προμηθευτές, από τα οποία 27 εκ ευρώ είναι χρωστούμενα στα κρατικά νοσοκομεία. 

-Η Τράπεζα εξοικονομεί 3,5 εκ το χρόνο από τη μη καταβολή του ΛΕΠΕΤΕ, ενώ υπήρξε μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 1 εκ ευρώ το 2019.

- Οι μετοχές του ταμείου αποτιμώνται σε τιμές κτήσης ως 33 εκ ευρώ, ενώ η πραγματική τους αξία είναι 1 εκ ευρώ.

Και η λύση που βρήκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ήταν να αυξήσουν τη συμμετοχή μας στα φάρμακα, να μειώσουν δηλ τα "έξοδα" για την περίθαλψή μας. Ούτε λόγος για αγωνιστική διεκδίκηση να πληρώσει η Τράπεζα που φταίει για τη χρεοκοπία του Ταμείου, για τη μείωση των εργαζομένων-μελών, τη μείωση των μισθών μας, τις προσλήψεις εκτός κανονισμού εργασίας και μέσω εταιρειών. Η εθελούσια που ετοιμάζεται θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο Ταμείο. 

Επιμένουμε να μην περιμένουμε μοιρολατρικά το τέλος. Και στο ΤΥΠΕΤ και στο ΣΥΕΤΕ, μόνο η ανατροπή των συμβιβασμένων παρατάξεων μπορεί να στηρίξει το ταμείο, μόνο αν κινητοποιηθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπάρχει ελπίδα. Οχι εξοικονόμηση εις βάρος μας. Περιοδικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Οργάνωση και δράση, όχι στην ανάθεση και στην παθητικότητα!


ΕΔΩ Η ΕΚΘΕΣΗ: https://drive.google.com/file/d/1AZZ2fcsYXtgLT5WxEmxtGLSETcfc6ilN/view

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: