Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση για το ΤΥΠΕΤ



ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΕΚΛΑ»

 

Δεν υπάρχουν λόγια να καταφερθούμε για τα τερτίπια των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, από τους οποίους δεν γλίτωσε ούτε το ΤΥΠΕΤ, παραμάγαζό τους πλέον, έρμαιο στις βουλές των manager της Εθνικής Τράπεζας.

Η πεφωτισμένη ηγεσία του ΤΥΠΕΤ λοιπόν, κάνει έργα:

-          Αναστολή λειτουργιών: με αφορμή τον κορονοϊό, έχουν αναστείλει τις μισές λειτουργίες του Ταμείου Υγείας για να περικόψουν το κόστος

-          Περιφερειακά ιατρεία: έχουν κλείσει τα ιατρεία σε Γέρακα, Πειραιά με συνέπεια εκατοντάδες συνάδελφοι να μην εξυπηρετούνται και καταφεύγουν σε εξωτερικούς γιατρούς

-          Ραντεβού, Εξετάσεις: για απλά θέματα οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται ασύστολα και καταφεύγουν σε ιδιωτικούς φορείς όπου πληρώνουν αδρά, αφού μεταξύ άλλων και το τηλεφωνικό κέντρο εξαιτίας της υποστελέχωσης έχει μήνυμα «οι γραμμές είναι κατειλημμένες, καλέστε αργότερα»

-          Συνταγογράφηση φαρμάκων: αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα (με βάση την τιμή αποζημίωσης)

-          Επίδομα Βρεφονηπιακού: υπάρχει τρομακτική καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι συμβεβλημένοι σταθμοί

-          Εκκαθάριση δαπανών: πλέον οι αποδείξεις των 15 ευρώ εκκαθαρίζονται σε 9 μέρες από 1 μέρα

-          Τεστ Κορονοϊού: δεν κάνουν τεστ στα έμμεσα μέλη (πχ τέκνα συναδέλφων) και τους παραπέμπουν εκτός

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά: αποφάσισαν στις 11/9 να αναστείλουν ξανά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του ΤΥΠΕΤ για άλλους 3 μήνες, ενώ είναι σίγουρο ότι και από Γενάρη δεν θα είναι ευνοϊκά. Έχουν παραμείνει δηλαδή 9 μήνες παραπάνω ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και πάνε για 1 χρόνο με έκπτωτη Διοίκηση!

Η συγκεκριμένη δε απόφαση του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ δεν κυκλοφόρησε όπως οι άλλες ανακοινώσεις, μην τυχόν μάθουν οι συνάδελφοι τη μεθόδευση και την αντιδημοκρατική τους πρακτική.  Μείζονα θέματα για αυτούς είναι άλλα, όπως η φαγωμάρα της ΠΑΣΚΕ για τον επικεφαλής, για την οποία μας βομβάρδισαν με ανακοινώσεις.

Η πρακτική της απόκρυψης όλων των αποφάσεων του ΔΣ είναι πάγια εδώ και χρόνια. Μας κάνει εντύπωση που καμιά από τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, που έχουν και αποσπασμένους συνδικαλιστές, δεν ενημερώνει τους συναδέλφους, τέτοια ομοψυχία δείχνουν στην λήψη των αποφάσεων; Όλα βαίνουν καλώς; Η σχέση Συνδικαλιστών – ασφαλισμένων είναι εδώ και καιρό «τοξική», με τους πρώτους να μας υποτιμούν βάναυσα και να μας θυμούνται (ακόμα και οι αριστερές παρατάξεις) μόνο κάθε 3 χρόνια, για να ζητήσουν την ψήφο μας στις εκλογές.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Το ΤΥΠΕΤ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Τα έσοδά του είναι πάρα πολύ μειωμένα. Έχει οργανικό έλλειμμα πλέον, ενώ από την ΓΣ του 2018 τα στοιχεία έδειχναν πόσα εκατομμύρια χρώσταγε σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιώτες. Η Τράπεζα του στέρησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισφορών λόγω των απανωτών εθελουσιών, και η χαριστική βολή δόθηκε με την περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει και η νέα εθελούσια που προανήγγειλε η Εθνική!

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς τις παρατάξεις του ΤΥΠΕΤ (που είναι οι ίδιες και στο ΣΥΕΤΕ αλλά και των ΣΥΤΑΤΕ-ΣΕΠΕΤΕ), να διεκδικούν συνδικαλιστικά με ζήλο από την Τράπεζα χρήματα για το ΤΥΠΕΤ, προσλήψεις, εγγραφή όλων των εργαζομένων, αντ΄ αυτού, το μόνο μέλημά τους είναι πώς θα κόψουν παροχές και θα μειώσουν τα έξοδα εις βάρος μας! Μη τυχόν και «επιβαρύνουμε» την Τράπεζα, αλλά να την πληρώσουμε και πάλι εμείς.

Να μην αφήσουμε τους εργατοπατέρες να κάνουν πάρτι εις βάρος της υγείας μας. Καλούμε τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν αμέσως για κάθε ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με το ΤΥΠΕΤ, μόνο με ανάδειξη και διεκδίκηση μπορούμε να πετύχουμε από τα μικρά ως τα πιο σημαντικά.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συναδέλφους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρότασης Προοπτικής για ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές, η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.  Πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε!

02/10/2020

e-mail:protasiprooptikis@gmail.com,
Ιστοσελίδα:
www.protasiprooptikis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: